Ministrul Muncii vrea să indexeze pensiile, spune că salariul minim va creşte, şi promite modificarea Codului Muncii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat într-un interviu acordat agenţiei Mediafax că trebuie indexat punctul de pensie, aşa cum spune legea.

Potrivit Legii pensiilor, valoarea punctului de pensie se calculează în raport cu inflaţia (sută la sută) şi în raport cu 50 la sută din creşterea reală a salariului mediu brut. Valoarea punctului de pensie este 732,8 lei.

În interviul acordat agenţiei Mediafax, ministrul Muncii a spus că deşi nu s-a făcut execuţia bugetară, crede că în cazul indexării punctului de pensie va trebui aplicată Legea pensiilor.


De asemenea, Mariana Câmpeanu a mai spus că salariul minim pe economie va fi majorat în mod categoric, considerând că este imposibil să rămână la nivelul de anul acesta.

Ministrul a precizat că va iniţia şi modificarea Codului Muncii, însă în cea de-a doua parte a anului, pentru că mai întâi trebuie asigurată funcţionarea Consiliului Economic şi Social şi modificată legislaţia privind dialogul social.


Mai multe pentru tine:
Florin Arteni şi Florin Lehaci, argint pentru România în proba de dublu rame masculin, la Europenele de Canotaj de la Szeged
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de răposata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu îl ierta
Partidele din Bihor sunt încă indecise. Doar PNL şi-a depus listele, Ilie Bolojan cere votul pentru un nou mandat
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Zodia binecuvântată de Paște. Este protejată de Dumnezeu și va trăi un adevărat miracol în zi de sărbătoare
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol
Peste nouă din zece breşe de securitate, detectate în 2023, au fost motivate financiar
Elev răpit de pe stradă, imobilizat pe bancheta din spate a unei mașini și amenințat. Totul a pornit de la o fată
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Firea și-a depus candidatura la PMB însoțită de Ciolacu. Ce mesaj a avut pe tricou și ce i-a transmis lui Piedone