Low-cost de pe Băneasa la Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile judeţene din Dolj vor să profite de închiderea Aeroportului din Băneasa şi au demarat procedurile de modernizare ale aeroportului Craiova pentru a atrage operatorii de low-cost.

Autorităţile judeţene din Dolj vor să profite de închiderea Aeroportului din Băneasa şi au demarat procedurile de modernizare ale aeroportului Craiova pentru a atrage operatorii de low-cost. Preşedintele Consiliului Judeţean, Ion  Prioteasa, a declarat, ieri, că instituţia a demarat un amplu proiect de modernizare a Aeroportului Internaţional din Craiova cu scopul de a atrage companiile de low-cost care aterizau pe Aeroportul Băneasa din Capitală.

„Simţim că multe dintre societăţile aeriene de low-cost care operează de pe Băneasa şi care după cum ştiţi s-au mutat momentan pe “Henri Coandă” sunt interesate să vină la Craiova. Au început să ne caute şi pe noi pentru că suntem la doar 200 de km distanţă de Bucureşti”, a precizat Ion Prioteasa. Şeful CJ Dolj a adăugat că societatea Blue-Air a hotărât să aducă zilnic coletele de poştă de la Bucureşti la Craiova, cel mai probabil de la 1 octombrie.

Prioteasa a mai spus că discuţiile cu cei de la Blue-Air vor continua, intenţia autorităţilor judeţene fiind de a-i convinge să-şi mute rezidenţa de pe Băneasa sau Otopeni pe Aeroportul Internaţional din Craiova.

Pentru a îndeplini condiţiile pentru a atrage operatorii de low-cost, autorităţile judeţene au demarat procedurile pentru modernizarea aerogării. Costul total al lucrărilor se ridică la aproximativ trei milioane de euro, bani care vor fi suportaţi de bugetul judeţean.