Generalul Albu, în locul "Vulpii" la "Doi şi un sfert"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai longeviv şef din serviciile secrete, chestorul Virgil Ardelean (foto), alias "Vulpea", şeful DGIPI (fostă "Doi şi un sfert" - UM 0215) a fost schimbat din funcţie. În locul lui,

Cel mai longeviv şef din serviciile secrete, chestorul Virgil Ardelean (foto), alias "Vulpea", şeful DGIPI (fostă "Doi şi un sfert" - UM 0215) a fost schimbat din funcţie. În locul lui, ministrul de interne, Cristian David, l-a propus pe chestorul în rezervă Petre Albu, fost şef al Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Corupţiei în mandatul lui Emil Constantinescu.

Noul şef al DGIPI (serviciul secret al Internelor) este generalul în rezervă, dr. Petre Albu, fost director al "Crimei organizate" din IGP, începând din 1999, când l-a înlocuit pe colonelul Călin Mateescu (omul care a înfiinţat Brigada de Crimă Organizată, în 1993). Implicat în decapitările din poliţie, în 1998, în timpul scandalului judiciar "Portbagajul", colonelul (pe atunci) Albu a devenit, ulterior, şeful DCCOA, până în 2001, când a fost demis ca urmare a unei anchete interne privind dispariţia unor capturi de droguri din depozitele poliţiei.

În ce-l priveşte pe chestorul Ardelean, acesta a fost la un pas de schimbare, încă din vara trecută, după ce Omar Hayssam a dispărut din ţară, în condiţii misterioase.

Ultima ieşire publică a chestorului Ardelean a avut loc, de partea ministrului Blaga, la schimbarea din funcţie a lui Marian Sântion (reînvestit recent, şef al Direcţiei Generale Anticorupţie din Interne). Sântion a vorbit atunci de presiunile de tot felul din sistem.