Arad: Arădenii vor avea pe masa de Paşte coaste de miel umplute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reţeta este una transmisă din generaţie în generaţie şi este nelipsită de sărbătorile pascale

Coastele de miel sunt umplute cu drob şi mai apoi coapte la foc mic, în tavă.

„Este vorba despre coaste de miel umplute cu compoziţie de drob, o reţetă pe care am moştenit-o de la mama mea, care la rândul ei, a învaăţat-o de de la bunica”, a declarat Maria Albu. Aceasta ne-a explicat că metoda de preparare nu e una foarte complicată, dar necesită un pic de atenţie.

„Se taie mielul în două şi se separă zona întreagă de coaste. Pieliţa de pe acea zonă se verifică şi dacă este necesar, dacă a fost ciupită pe undeva, se coase”, a spus gospodina. Mai apoi se face compoziţia tipică de drob, din organe fierte şi tocate, ceapă călită, ouă fierte şi crude, ceapă verde, mărar, piper, pătrunjel şi condimentată după gust.

Drob cu verdeaţă sau ciuperci
„Unii preferă să pună în compoziţia de drob mai puţină verdeaţă, altora le place cu ciuperci. De aceea eu spun că se face compoziţia de drob aşa cum vă place”, a explicat Maria Albu. După separarea coastelor, gospodina a pus sare peste bucata de carne rezultată „ca să se frăgezească şi să-şi tragă carnea”.

Mai apoi, sub pieliţa ce acoperă coastele se umple cu  drob. „Se umple cu atenţie să nu rupem pieliţa. În plus, nu trebuie îndesată   prea multă compoziţie şi trebuie repartizată uniform pe toată suprafaţa coastelor”, atrage atenţia gospodina. După ce a fost umplută, la capete, pieliţa respectivă se coase cu atenţie astfel încât umplutura să rămână în interior.
„Se coace în tavă, la cuptor, în ulei sau untură, după gust, la fel ca orice altă friptură. Se mai adaugă un pahar cu apă, ca să se pătrundă bine. Se poate pune şi vin, sec, alb, acesta frăgezind şi dând o aromă mai bună. Se întoarce pe toate părţile ca să se prăjească peste tot şi, e gata”, a spus Maria.

Bucătăreasa a mai explicat că la această reţetă cel mai bun lucru e că se îmbină foarte armonios gusturile şi aromele. „Compoziţia de drob va lua gust de la carnea şi oasele de miel, iar acestea vor prelua gustul din toate ingredientele drobului”, a explicat gospodina. Când se serveşte, se taie în aşa fel încât fiecare porţie să aibă o coastă şi umplutură de drob.

Ingrediente necesare
jumătate de miel,
organe de miel,
ouă proaspete
verdeaţă (pătrunjel, mărar, ceapă verde,
ulei sau untură, sare, piper,
ac şi aţă.

Este o reţetă moştenită de la mama şi bunica, nelipsită de pe masa de Paşte
Maria Albu, gospodină

Mai multe pentru tine:
Copiii care merg la școală cu ghiozdane goale, manuale lipsă și haine insuficiente: „Pentru mulți rămâne un loc al stresului și rușinii.” Studiul care dezvăluie realitatea cruntă
Aşa arată acum şcoala unde s-a filmat celebra peliculă „Liceenii”. Clădirea liceului „Alexandru Ioan Cuza” din București a rămas doar un schelet de beton
Cum arată fiica adolescentă a lui Kim Jong Un. Apariția spectaculoasă a lui Kim Ju Ae alături de liderul corean la Beijing, la prima ieșire internațională
ADIO Coiful de la Coțofenești, furat la Muzeul Drents! Olandezii întrerup urmărirea pentru 3 din suspecți
Prințul William a dat cel mai bun răspuns când a fost întrebat dacă fiul Louis este „puțin cam dificil”. Are șapte ani
Actorul din „Singur acasă” și-a prezis singur moartea. S-a stins din viață la numai 43 de ani!
Ministrul de Externe s-a întâlnit cu şefii de misiune ai statelor UE acreditaţi la Bucureşti. Ce a spus Oana Ţoiu despre consolidarea securităţii pe Flancul Estic
Satul din România care are un singur locuitor: „Nu a vrut în ruptul capului să plece”
Ce spune Meghan despre momentele Prințului Harry la Londra. E cu ochii pe el, din SUA
Motivul despărțirii dintre Dan Bittman și Liliana Ștefan, mama celor trei copii ai artistului: „De asta s-a și ajuns unde s-a ajuns”
Daciana Sârbu și-a refăcut viața după divorțul de Victor Ponta. Cine este bărbatul care l-a înlocuit pe fostul premier al României?