Americanii preferă becurile ecologice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Becuri ecologice

Un studiu realizat de compania producătoare de sisteme de iluminat Osram Sylvania arată că tot mai mulţi americani folosesc becuri ecologice.

Potrivit cercetării realizate anual de companie, 74% din americani au înlocuit becurile tradiţionale cu cele ecologice pe parcursul ultimului an. Totuşi, majoritatea, aproape 75%, nu ştiu de ce fac asta.

O lege aprobată de Senatul american în 2007 stabileşte un sistem de eficientizare a iluminatului şi interzice comercializarea clasicului bec incandescent de 100 de waţi de la 1 ianuarie 2012.

Cercetarea arată şi că americanii se gândesc în primul rând la costuri când îşi aleg becurile. Astfel, respondenţii au spus că un factor-cheie este economia pe care o fac cu becurile ecologice şi că sunt foarte atenţi la preţurile lor.

„Vestea bună e că există lumină la capătul tunelului. Dar provocarea va fi să găsim drumul spre sistemele de iluminat ale viitorului", a explicat preşedintele Osram Sylvania, Rick Leaman. „Consumatorii ne-au arătat foarte clar că diferenţa între preţ şi valoare este mai importantă ca niciodată şi că industria trebuie să se adapteze rapid", a adăugat acesta.

Becurile fluorescente compacte (CFL) sunt folosite în 71% din casele din SUA, pe locul doi după becurile tradiţionale. Halogenul este folosit de 40% din americani, în timp ce 12% folosesc sisteme de iluminat
cu LED-uri.