Accident de muncă în centrul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la începutul anului, în judeţ au avut loc 22 de astfel de accidente. Un muncitor a căzut de la aproximativ patru metri înălţime, în timp ce executa lucrări de renovare la restaurantul Borsalino, situat pe B-dul I.C. Brătianu din Satu Mare.

Vasile Achim, în vârstă de 46 de ani, repara peretele resturantului urcat pe scară, dar s-a dezechilibrat şi s-a prăbuşit direct pe spate, pe trotuar, împreună cu bara de metal pe care o avea în mână. Accidentul s-a produs ieri dimineaţă, la ora 11.45,  sub privirile a zeci de trecători. Deşi se mişca cu dificultate şi acuza dureri în zona toracelui, bărbatul a aşteptat în picioare sosirea ambulanţei, chemată de un trecător. Victima a fost transportată de un echipaj SMURD la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean Satu Mare. „A venit la spital cu o fractură la omoplat, braţul vătămat i-a fost imobilizat şi a fost trimis acasă”, a declarat Constantin Demian, purtătorul de cuvânt al spitalului.

Colegii l-au ridicat în picioare

„S-a auzit o bubuitură înfundată şi apoi un zgomot metalic, am crezut că nu se mai ridică de pe jos”, afirmă Maria Fedorca, martoră la accident. Femeia susţine că, după cădere, bărbatul a rămas inert timp de două minute şi a fost ridicat în picioare de colegii săi de echipă împotriva recomandărilor trecătorilor, care l-au rugat să-l lase întins pentru a nu-i agrava eventualele leziuni interne. Acesta este cel de-al 22-lea accident de muncă produs în judeţ de la începutul anului şi al treilea din ultimele două săptămâni. Trei oameni au murit în accidentele de muncă produse în 2009.