VIDEO NASA anunţă că se vor ciocni galaxiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O coliziune cataclismică între galaxia noastră Calea Lactee şi galaxia Andromeda este inevitabilă. Când se va întâmpla acest lucru? Peste foarte mult timp. Mai exact, peste patru miliarde de ani, potrivit previziunilor făcute publice joi de Agenţia spaţială americană (NASA).

"Modelul nostru corespunde statistic unei coliziuni frontale între galaxia Andromeda şi Calea Lactee", a spus Roeland van der Marel, un astrofizician de la Space Telescope Science Institute (STScI) din Baltimore.

Această concluzie rezultă din măsurarea vitezei şi a direcţiei de deplasare a galaxiei Andromeda, o operaţiune complicată efectuată cu ajutorul telescopului spaţial Hubble.

Andromeda, denumită şi M31, se află în prezent la circa 2,5 milioane de ani-lumină (1 an-lumină corespunde unei distanţe de 9.460 de miliarde de kilometri) şi se îndreaptă spre Calea Lactee.

Mai multe pentru tine:
Firea și-a depus candidatura la PMB însoțită de Ciolacu. Ce mesaj a avut pe tricou și ce i-a transmis lui Piedone
Consecințele hrănirii urșilor la marginea drumului. Șeful Salvamont Argeș: „Nu-ți bate joc de el încurajându-i cerșitul!”
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Dubai va continua planul de extindere a aeroportului Al Maktoum în valoare de 35 de miliarde de dolari
Timișoara strălucește în Duminica Floriilor. Explozie de culoare și parfum în oraș FOTO VIDEO
Ce oraș din lume este primul pe listă să fie distrus în cazul unui război nuclear. Documentele au fost declasificate
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de răposata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu îl ierta
Recunoști personajele? Fac parte din generația de aur, el a fugit din țară și nu a mai apărut în filme, iar ea s-a măritat la 50 de ani
Elev răpit de pe stradă, imobilizat pe bancheta din spate a unei mașini și amenințat. Totul a pornit de la o fată