VIDEO Muntean, lăudat la Cannes

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A zis domnul Gilles Jacob, preşedintele festivalului, că va fi sărbătoare pe Croazetă, mai exact un Crăciun pentru fiecare? A zis. A fost? A fost „Marţi, după Crăciun", filmul lui Radu Muntean, excelent primit de comentatorii străini. Criticul italian Umberto Rossi a declarat, în exclusivitate pentru „Adevărul", că filmul este frumos şi emoţionant.

„Astăzi, şcoala românească îmi apare ca fiind cea în care putem avea încredere. Iranienii cei mult-lăudaţi bat pasul pe loc, chinezii s-au lăsat seduşi de cinematograful comercial. Observ că energiile tinerilor creatori români se tot împrospătează".

Criticul a fost cucerit de modul de a privi o poveste de toate zilele, „despre certitudinile noastre, despre fragilitatea raporturilor umane, despre fericirea construită pe nefericirea altora". „Dar oare este cineva fericit în acest film?", s-a întrebat, retoric, Umberto Rossi, lăudându-l pe actorul Mimi Brănescu: „Bravissim protagonistul", a punctat italianul.

Puncte tari ale filmului

Şi criticul belgian Andre Ceuterick, directorul Festivalului internaţional de la Mons, s-a arătat încântat: „Impresionant! Este un film bergmanian, mai puţin complicat, despre deconstrucţia unităţii conjugale, cu demnitate, pudoare, cu respect pentru inocenţa copiilor".

Citiţi şi:

LA Times: Românii nu pot sa facã un film prost

VIDEO Noul val românesc, la inventarul premiilor


VIDEO Un thriller pe dos de Cristi Puiu


Cotidianul „Los Angeles Times" a scris că „românii nu pot face filme proaste, este ilegal în ţara lor - sau cel puţin în ADN-ul lor", iar publicaţia „Variety" a lăudat dialogurile de „un naturalism excepţional", precum şi cadrele şi imaginea, care sunt foarte bine realizate. 

Mai multe pentru tine:
Avarie la rețeaua de conducte. O sută de blocuri din București rămân fără apă caldă până la 1 mai
Recunoști personajele? Fac parte din generația de aur, el a fugit din țară și nu a mai apărut în filme, iar ea s-a măritat la 50 de ani
O teorie controversată: croissantele nu sunt franțuzești, iar sosul de pizza nu este italian. „Bucătăria italiană nu există”, afirmă un istoric culinar
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol
Urme de urs la Sâmburești de Olt, într-o zonă de deal. Primar: „Singura soluție, schimbarea legislației tembele actuale”
CSM Bucureşti, învinsă fără drept de apel de Metz, în sferturile Ligii Campionilor la handbal feminin
Situaţia de pe front s-a „deteriorat”, afirmă comandantul-şef al forţelor ucrainene
Mircea Geoană cere românilor din America să facă o petiție către noul congres american pentru eliminarea vizelor VIDEO
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”