Timiş: Un tramvai a intrat într-o casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zidul unei case din Piaţa Maria, din Timişoara, s-a prăbuşit, vineri seara, după ce un tramvai care a deraiat a intrat în imobil, relatează Agerpres.

Sergiu Valentin Rus, purtător de cuvânt al Poliţiei Timiş, a precizat că tramvaiul a deraiat în urma impactului violent cu un autoturism, care, la rândul său, a ricoşat într-un alt imobil de pe strada Gheorghe Doja.

"Norocul a fost că nu se afla nimeni nici în încăperea lovită de tramvai, nici pe trotuar, în momentul accidentului. Nu s-au înregistart victime, ci doar pagube materiale", a spus Rus. De asemenea, doi cameramani au fost răniţi uşor de cărămizile ce s-au prăbuşit din peretele dizlocat.

Potrivit primelor estimări ale rutieriştilor, vinovat s-ar face şoferul, care nu a acordat prioritate tramvaiului.

Întrucât pe întreaga stradă se află doar clădiri foarte vechi şi şubrede, de peste 120 de ani, s-au cutremurat şi locuinţele vecinilor.

La faţa locului a ajuns şi un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Banatul, pentru a verifica structura de rezistenţă a clădirii care a fost puternic zdruncinată.

Locatarii sunt disperaţi, pentru că nu au unde să locuiască şi nici nu ştiu cine le va repara apartamentele, deoarece nu erau asiguraţi.