Sentinţa germană prin care Fink a devenit fiul lui I. C. Drăgan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mike Fink (38 de ani), fiul "nerecunoscut" al lui Iosif Constantin Drăgan, cere în instanţă recunoaşterea în România a unei sentinţe pronunţată de Curtea de Apel din Berlin. Magistraţii

Mike Fink (38 de ani), fiul "nerecunoscut" al lui Iosif Constantin Drăgan, cere în instanţă recunoaşterea în România a unei sentinţe pronunţată de Curtea de Apel din Berlin. Magistraţii germani l-au declarat pe Mike Fink în data de 15 aprilie 2005 ca fiind fiul miliardarului Drăgan.

Conform sentinţei, Mike Fink şi mama sa, Alexandra Fink, au depus la dosar o serie de documente şi fotografii din care reiese că "pârâtul (I.C. Drăgan - n.r.) l-a susţinut fără dubiu, foarte darnic pe reclamant (Mike Fink - n.r.) până în 1995/96 ca pe aproape propriul copil în diferiţii săi paşi de formare până la înstrăinarea definitivă după căsătoria pârâtului cu românca Daniela Guşă". Instanţa a apreciat că "pârâtul a trăit neîndoielnic în concubinaj cu mama în perioada legală de concepere".

Drăgan a refuzat testul ADN

Iosif Constantin Drăgan a refuzat efectuarea testului ADN, iar instanţa a apreciat că acesta s-a sustras strângerii de probe care ar fi putut dovedi "excluderea descendenţei reclamantului". Instanţele din România au respins cererea formulată de Fink, prin care acesta solicita recunoaşterea în România a efectelor hotărârii judecătoreşti din Berlin.

Instanţa supremă a decis însă rejudecarea cauzei, astfel că odată cu intrarea României în Uniunea Europeană orice sentinţă judecătorească pronunţată în Spaţiul Schengen trebuie recunoscută. Miliardarul Iosif Constantin Drăgan a decedat în urmă cu două săptămâni, la vârsta de 91 de ani. El mai are trei copii legitimi cu Veronica Guşă de Drăgan.