Secretarii de stat în MECI au aflat "pe surse" despre "Codul Andronescu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secretarii de stat în MECI au aflat "pe surse" despre "Codul Andronescu"

Secretarul de stat în MECI, Oana Badea, a declarat că nu a discutat cu ministrul Ecaterina Andronescu despre prevederile Codului Educaţiei, fapt care a blocat orice dezbatere publică pe tema aceasta. Badea a adăugat că "sursele" i-au spus în ce constă reforma din sistemul educaţional.

Citiţi şi:

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării Oana Badea a acuzat-o pe ministrul Ecaterina Andronescu de faptul că nu a consultat secretarii de stat la elaborarea Codului Educaţie, blocând astfel orice dezbatere pe tema prevederilor acestuia.

Badea a susţinut că prevederile Codului Educaţiei au fost elaborate având statut de "secret de serviciu" la care nu a avut acces, deşi este secretar de stat.

"Codul Educaţiei n-are nici o legătură cu trâmbiţata dezbatere publică. Textele de bază erau elaborate cu statut de secret de serviciu, seara sau chiar în toiul nopţii. Ca secretar de stat n-am participat la construcţia, elaborarea şi dezbaterea Codului Educaţiei", a declarat Oana Badea.

Bandea n-a avut nicio discuţie cu Andronescu despre Codul Educaţiei


Secretarul de stat a spus că ministrul Ecaterina Andronescu nu a convocat nici măcar o singură dată secretarii de stat din minister pentru o discuţie pe marginea reformei din sistem şi că nu a avut nicio convorbire cu Andronescu în legătură cu Codul.

"Am aflat pe surse prevederile Codului"

"Este foarte greu să te întâlneşti cu doamna ministru pe holurile ministerului", a spus Oana Badea. Ea a precizat că s-a autoinvitat la prima şedinţă în legătură cu Codul Educaţiei, iar apoi nu a mai fost invitată.

Badea a spus că din delegaţia MECI care a discutat cu sindicatele au făcut parte doar persoane agreate de ministru. Întrebată cum a aflat de prevederile Codului, Oana Badea a răspuns jurnaliştilor: "Pe surse. Dumneavoastră, ziariştii, ştiţi cel mai bine ce înseamnă asta".