Românul din Grecia suspect de variola maimuţei a fost diagnosticat cu varicelă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Turistul român din Grecia suspect de variola maimuţei a fost diagnosticat cu varicelă. Atât românul, cât şi iubita lui sunt trataţi la spitalul din Atena.

UPDATE 

În urma informărilor realizate la nivelul Ministerului Sănătăţii prin discuţii cu Misiunea română în Republica Elenă, am fost informaţi că diagnosticul de variola maimuţei pentru cetăţeanul român care a fost internat într-un spital din Atena a fost infirmat. Pacientul a fost diagnosticat cu varicelă, starea lui de sănătate e bună şi a fost externat, transmite Ministerul Sănătăţii.

Grecia a anunţat sâmbătă primul caz suspect de variola maimuţei, la un turist român în vârstă de 29 de ani, care călătorise în vacanţă din Marea Britanie în Kefalonia, alături de iubita lui. Testele au arătat însă că acesta are varicelă, nu variola maimuţei, relatează portalul de ştiri Protothema, care citează comunicatul Ministerului Sănătăţii de la Atena.

Iniţial, pacientul a fost prezentat drept un turist britanic. Televiziunea SKAI a anunţat însă că este vorba despre un român în vârstă de 29 de ani, care a călătorit din Marea Britanie. „Într-o examinare de laborator a unei probe din cazul suspect al bărbatului care este tratat la Spitalul Attikon, nu a fost detectat niciun virus de variola maimuţei, în timp ce proba a fost pozitivă la două teste repetate pentru virusul varicelei”, a anunţat Ministerul elen al Sănătăţii, care precizează că erupţiile cutanate care au apărut pe corpul pacientului sunt din cauza varicelei. 

Atât românul, cât şi iubita lui, care e suspectă asimptomatică, sunt trataţi în camere cu presiune negativă la spitalul din Atena. Cei doi au fost aduşi sâmbătă seara târziu din Kefalonia, în camere barice, izolaţi, cu un avion, şi internaţi la Attikon.

Vă mai recomandăm:

Totul despre variola maimuţei.  Răspunsuri la cele mai frecvente întrebări - Cine este cel mai expus riscului de a se infecta