Pelerinaj politico-penal la Curtea Supremă FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Eduard Enea

Odată cu terminarea vacanţei judecătoreşti, Curtea Supremă a reînceput judecarea proceselor în care politicieni celebri sunt acuzaţi de fapte de corupţie. În medie, în fiecare zi, 4 sau 5 foşti miniştri sau parlamentari, sunt judecaţi la Curtea Supremă. Marţi au fost însă 13 VIP-uri chemate în faţa judecătorilor.

Luna septembrie a început în forţă la Curtea Supremă. Vacanţa judecătorească s-a încheiat şi au fost reluate procesele în dosarele în care sunt judecaţi pentru corupţie mai mulţi foşti sau actuali parlamentari, foşti miniştri, ofiţeri superiori de la Interne sau înalţi funcţionari.

Marţi, de exemplu, încă de la primele ore ale dimineţii la Curtea Supremă au „descins” ca inculpaţi şeful celui mai mare partid din România, Liviu Dragnea (PSD), fost vicepremier al României, generalul Gabriel Oprea, fost vicepremier şi fost ministru de Interne, şi deputatul Sebastian Ghiţă, membru în Comisia parlamentară de control a SRI.

Alături de ei, erau cei care sunt acuzaţi că le-au fost complici: fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, fostul şef al serviciului secret „Doi şi-un sfert”, Gheorghe Nicolae, sau fostul primar al oraşului Ploieşti, Iulian Bădescu. „Scrutinul şi dosarul”, a aruncat Dragnea peste umăr la intrarea în sediul Curţii, lăsând să se înţeleagă că dosarul său ar fi unul politic.

Şi alte VIP-uri au fost ieri la Supremă. Fost ministru de Interne, fost senator, Cristian David a ascultat timp de aproape două ore declaraţia dată de afaceristul care i-ar fi dat mită 500.000 de euro. Lângă el, pe bancă, era unul din complicii lui, Cristinel BÎgiu, fost preşedinte al CJ Buzău. Îmbrăcat elegant, şi-a făcut apariţia şi Radu Mazăre, fostul primar al oraşului Constanţa. Tot ca inculpat a fost citat ieri şi senatorul Dan Şova, acuzat de luare de mită. Acesta a apărut la instanţă cu roba de avocet pe braţ.