Noi mesaje între interlopii şi poliţiştii din Caracal. Cum răspunde comisarul Alexe când „Codiţă“ îi numeşte „începători fricoşi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisarul Alexe şi „Codiţă“

„Libertatea“ continuă să ofere dovezi privind strânsa colaborare dintre poliţişti şi interlopi, dar şi raportul strâmb dintre aceştia. Noile informaţii vin după ce s-a descoperit că adjunctul IPJ Olt a apelat la şefii de clanuri pentru a descoperi cine a răpit-o pe Alexandra Măceşanu.

La zece zile de la dispariţie, familia Alexandrei Măceşanu a primit vestea că fiica lor este moartă, testul ADN efectuat la INML arătând că rămăşiţele recoltate din curtea lui Gheorghe Dincă aparţin copilei de 15 ani. 

„Libertatea“ a dezvăluit recent că, la o zi după dispariţia Alexandrei, pe 25 iulie, coordonatorul operaţiunii de căutare, şeful IPJ Olt Nicolae Alexe, i-a cerut ajutorul unui temut interlop din Caracal, Remus Rădoi, zis „Codiţă“. Acesta însă i-a trimis pe poliţişti pe două piste greşite. Alexe s-a apărat susţinând că a apelat la toate mijloacele posibile pentru a o găsi pe fată. 

Tot „Libertatea“ arată că nu a fost pentru prima dată când autorităţile au cerut ajutorul interlopilor. În aprilie 2019, DIICOT Olt a descins la Caracal şi a ridicat zece membri ai clanului Oacă, inclusiv pe liderul Nicuşor Oacă. Totul cu ajutorul lui Rădoi, care ulterior l-a certat pe comisarul Alexe pentru maniera în care el şi echipa lui şi-au făcut treaba. Discuţia dintre cei doi arată raportul strâmb dintre oamenii legii şi interlopi, aceştia din urmă permiţându-şi chiar să-i certe pe poliţişti. Rădoi, acum proprietar al mai multor firme de pază care au contracte cu instituţii ale statului, a fost condamnat în 2011 la 1 an şi 6 luni cu suspendare pentru că a bătut doi oameni.

Redăm o parte din discuţia dintre Rădoi şi Alexe făcută publică chiar de Rădoi pentru Libertatea:

Rădoi: Un comportament ciudat al dvs., pe care nu l-am înţeles. 

Alexe: Ţi se pare. Sunt doar agitat să îmi iasă treaba. Nu înţeleg ce vrei să spui cu „comportament ciudat“! 

Rădoi: N-a ieşit deloc, aşa proastă organizare rar am văzut.

Alexe: Sună-mă să lămurim că audiez. Nu eu sunt şeful operaţiunii. Aşa că nu ai ce să-mi reproşezi mie. 

Rădoi: Ba da.

Alexe: Eu am făcut tot ce am putut ca să iasă cât mai bine. Acţiunea a fost organizată şi executată conform procedurilor penale. 

Rădoi: Ca de începători fricoşi...

Alexe: părerea ta… Mă rog, audiez pe cineva. Când eşti dispus să comunicăm, mă suni. Eu îţi mulţumesc oricum pentru cât m-ai ajutat. Fără tine nu ajungeam în acest stadiu cu acest dosar. Dacă nu vrei să mă ajuţi în continuare, este alegerea ta. Nu te pot oblige. 

Rădoi: nu am vrut niciodată nimic decât să ajut comunitatea. Eu atâta aroganţă, prostie, dezorganizare ca azi n-am văzut niciodată. Om discuta vreodată. 

Alexe: mă jigneşti

Rădoi: Ştiu, e o părere, cu mare durere în suflet o zic. 

Te-ar putea interesa şi:

Dosarul Caracal. De ce i-a sunat adjunctul IJP Olt pe interlopi după dispariţia Alexandrei. Explicaţia comisarului Alexe

Deputat USR: Birchall trebuie eliminată din Guvern dacă le-a comunicat părinţilor Alexandrei rezultatul probei ADN

Radiografia cazului Caracal, făcută de un specialist în investigaţie criminală. Lanţul de greşeli fatale care au dus la uriaşul eşec în găsirea Alexandrei