Locatarii ANL uită să achite chiria la stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Jumătate dintre chiriaşi sunt angajaţi ai primăriei. Mulţi dintre ei sunt rău-platnici“, afirmă administratorul Marius Berca

Preşedintele Asociaţiei de Proprietari nr. 1, Marius Berca, susţine că Blocurile ANL de pe strada Plopilor au drept chiriaşi, în mare parte, persoane ce ocupă diverse funcţii în cadrul Primăriei Târgu-Jiu. Potrivit acestuia, angajaţii primăriei au mari datorii la plata utilităţilor şi chirie.

Berca a adaugat faptul că, deşi cuantumul chiriei este rezonabil, chiar şi aşa oamenii uită să îşi plătească datoriile lunare. „Nici nu este mare chiria, 60 de lei la garsonieră şi 90 de lei la apartament. Nu-şi plătesc datoriile. Unii au foarte mari restanţe şi trebuie luate măsuri cu ei. Autorităţile locale le-au oferit aceste apartamente sau garsoniere în schimbul acestor sume modice şi tot nu plătesc“, a declarat Berca. 

Restanţe de zeci de milioane
Administratorul asociaţiei de pe Plopilor, Marius Berca, a precizat: „Jumătate dintre chiriaşii acestor trei blocuri sunt angajaţi ai primăriei. Mulţi dintre sunt rău-platnici. În ciuda datoriilor mari, la această dată, doar 10 persoane au primit somaţii, urmează ca la 15 zile de la primirea avertismentului să fie acţionate în judecată”.
Acesta adaugă faptul că numai în cadrul Asociaţiei nr. 1 ANL, din strada Plopilor, la cele trei blocuri, totalul datoriilor cumulate de la chiriaşi se ridică la 30.000 de lei. Berca a spus că oamenii aleg să-şi plătească datoria la chirie, dar rămân cu restanţe la utilităţi. „Mai este o altă categorie de locatari, cei care îşi plătesc chiriile pentru a nu fi evacuaţi, dar în schimb uită să mai achite facturile la gaz, apă şi lumină. Dacă nu-şi achită datoriile la timp, chiriaşii ANL vor fi evacuaţi“, avertizează Marius Berca.

Recuperarea restanţelor, sarcina administratorului
În replică la afirmaţiile administratorului de bloc, Ramona Evulescu, purtător de cuvânt în cadrul Primăriei Târgu-Jiu, a spus că acele blocuri nu sunt ocupate în proporţie de jumătate de angajaţii primăriei chiar dacă salariile mici ale acestora i-ar îndreptăţi pe oameni să întrunească acele condiţii şi să-şi depună cerere pentru ANL. „Nu cred acest lucru. Nu cred că jumătate dintre chiriaşi sunt angajaţii primăriei şi, dacă ar fi aşa, nu văd aici o problemă. Oricine îşi poate depune un dosar pentru obţinerea unei case, dacă sunt întrunite condiţiile, iar angajaţii primăriei au salarii mici şi ar putea să facă acest lucru“, a declarat Evulescu.

Referitor la restanţele mari la chirie, aceasta a spus că recuperarea lor este una dintre atribuţiile administratorului de bloc, care primeşte salariu.