Justiţia britanică a găsit vinovaţii în cazul uciderii românului Răzvan Sârbu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alex Macdonald (stânga) şi Charlie White (dreapta), tinerii britanici găsiţi vinovaţi de uciderea românului Răzvan Sârbu FOTO BBC

Doi tineri au fost găsiţi vinovaţi în cazul uciderii cu cruzime a românului Răzvan Sârbu, al cărui caz a oripilat opinia publică britanică în mai anul trecut.

Curtea Coroanei din Maidstone a decis că Charlie White şi Alex Macdonald, ambii de 19 ani, sunt vinovaţi în cazul uciderii românului Răzvan Sârbu, al cărui trup neînsufleţit a fost găsit în luna mai într-o pădure din localitatea Tovil, informează BBC.

Un alt tânăr britanic, Jimmy Buckley, de 20 de ani, acuzat de implicare în această crimă, a fost declarat incapabil din punct de vedere medical pentru a răspunde pentru faptele sale.

Macdonald şi White susţin că nu l-au omorât pe român.

Conform autopsiei, tânărul român a decedat din cauza unor unor răni provocate la cap, dar şi pe corp. Atacatorii au folosit o macetă.

Răzvan Sârbu a fost ucis în data de 6 mai, după ce a fost bătut cu sălbăticie de cei trei. Originar din Iaşi, românul dormea într-un cort din apropierea unei zone rezidenţiale, iar trupul său a fost descoperit într-o pădure de la marginea oraşului, de un câine. Românul suferise multiple fracturi craniene, dar şi mai multe coaste şi oase rupte.