Guvernul, de acord cu scumpirea peste inflaţie a biletelor de tren şi metrou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a decis joi să schimbe normele de stabilire a preţurilor de călătorie cu trenul şi cu metroul, prin introducerea unor prevederi care vor permite regiilor de transport să majoreze tarifele cu mai mult decât rata inflaţiei, au declarat pentru Mediafax surse oficiale.

În ultimii ani, tarifele Metrorex şi CFR au fost majorate, de regulă, prin raportare la nivelul inflaţiei.

Guvernul a garantat Fondului Monetar Internaţional că până cel târziu la finele lunii august va modifica legislaţia astfel încât să permită regiilor de transport CFR Călători şi Metrorex să majoreze tarifele cu mai mult decât rata inflaţiei, astfel încât aceste companii să îşi poată acoperi cheltuielile curente din venituri.

BugetulCFR Călători pe 2011 a fost fundamentat pe o majorare a tarifelor de călătorie cu aproximativ 10%, dar începând cu luna februarie, în timp ce pentru Metrorex este invocat doar faptul că preţul unei călătorii cu metroul reprezintă aproximativ 30% din preţul minim al unei călătorii similare în ţările europene.

Cea mai recentă scumpire a biletelor la CFR Călători şi Metrorex a fost efectuată în septembrie 2010.

Mai multe pentru tine:
Surse: Jennifer Lopez și Ben Affleck au divorțat. Ce a răspuns artista când a fost întrebată de divorț / Actorul nu mai poartă verigheta
Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni: ploi, vijelii și grindină. Unde vor fi temperaturi de peste 32 de grade Celsius
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe mama acestor Sterpi la Măruță. A crescut niște animale”
De la 1 septembrie se va modifica plafonul peste care se impozitează pensiile. Marcel Ciolacu: „Nivelul de trai s-a scumpit“
Medicamentele care vor fi retrase din farmaciile din România, de săptămâna viitoare
Șarpe uriaș descoperit într-un parc din orașul Simeria. Speriați, oamenii au sunat la 112
Un adolescent și-a falsificat buletinul pentru o petrece noapte într-un club din Brașov. Ce l-a dat de gol
„Dare to Learn” aduce România pe harta mondială a educației. Zack Kass, Sugatra Mitra, Cami Anderson și Vicky Colbert vor dezvălui profesorilor și specialiștilor în HR, managerilor și antreprenorilor secretele metodelor de învățare
Sora lui Culiță Sterp îi dă replica Marei Bănică: „Ca să vorbești așa trebuie să fii ultima...să nu zic ce. Să îți fie rușine”
Cine este și cum arată, de fapt, Carla’s Dreams, solistul acuzat că a urcat pe scenă drogat: „Avem toți uneori perioade mai complicate cu manifestări diverse”
Cântăreața Nicole Cherry nu mai face nuntă în străinătate cu Florin Popa: „Mi-ar fi plăcut Italia” VIDEO