Ghizi elevi pentru turişti, la Muzeul Banatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

TIMISOARA. Membrii cercului de acvaristică prezintă păsări răpitoare

Cei mai mici dintre timişoreni sunt pasionaţi de biologie şi îşi aşteaptă prietenii sau părinţii la muzeu.

Muzeul Banatului din Timişoara s-a transformat săptămâna aceasta într-o şcoală veritabilă, în care profesori au fost elevii, deveniţi ghizi pentru o zi. Micuţii au prezentat exponatele cu seriozitatea unor adulţi, emotivi dar şi atenţi la vitrinele cu minuni. Elevii provin din cadrul unui cerc de acvaristică de la Palatul Copiilor şi vor fi ghizi în Muzeul Banatului până la finele săptămânii. „Îmi place mult să prezint păsările răpitoare, pentru că sunt foarte puternice şi degajă forţă. Pasărea mea preferată este codalbul, cea mai mare răpitoare de la noi din ţară. Aici, în dreapta, avem şi zăganul, o pasăre la fel de mare dar care a dispărut din România încă din secolul XIX”, a explicat, serios şi atent, „ghidul” în vârstă de doar 12 ani, Robertin Massong.

Micuţii pasionaţi de biologie nu au venit la muzeu nepregătiţi. Cu doar o săptămână în urmă, aceştia au făcut un curs interactiv, sub îndrumarea biologului Sretko Milanovici.

Premieră regională
Evenimentul are loc cu ocazia Zilei Internaţionale a Apei şi este o premieră pentru Vestul ţării. „Proiectul are scop educativ, dar şi de a atrage cât mai mulţi vizitatori la muzeu. O dată cu copiii, săptămâna aceasta au început să vină la muzeu prieteni ai lor, colegi, părinţi sau alte rude”, a declarat reprezentanta Muzeului Banatului, Nicoleta Trifan.

Pasiune
Micuţii au prezentat cu seriozitatea unor adulţi