Fiul primului preşedinte georgian postsovietic a fost arestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fiul primului preşedinte georgian postsovietic a fost arestat

Ministerul de Interne din Georgia a anunţat astăzi că fiul primului preşedinte postsovietic, Zviad Gamsahurdia, a fost arestat sub acuzaţia că a tras asupra vecinului său, relatează AFP.

"Ţotne Gamsahurdia a fost arestat marţi seară, după ce, se pare, a tras asupra vecinului său şi l-a rănit", a declarat un purtător de cuvânt.

Tânărul în vârstă de 33 de ani se află în detenţie, iar victima este în stare gravă.

Ţotne Gamsahurdia a fost condamnat anul trecut la închisoare cu suspendare pentru trădare, după difuzarea de către poliţie a unor imagini care îl prezentau în compania unor diplomaţi ruşi. El a fost arestat pe aeroportul din Tbilisi după războiul ruso-georgian din august 2008.

Tatăl său, fost disident sovietic şi naţionalist georgian, a fost nevoit să se retragă din funcţia de preşedinte în ianuarie 1992, când ţara intrase în tulburări politice, şi a fost găsit mort anul următor, cauzele decesului nefiind clare. Susţinătorii săi rămîn influenţi pe scena politică georgiană, iar preşedintele Mihail Saakaşvili a depus eforturi pentru a-i reabilita imaginea. Parlamentul a decis în octombrie înfiinţarea unei comisii care să ancheteze moartea fostului preşedinte.

Un alt fiu al său, Konstantin, conduce partidul de opoziţie Libertate.