Augustin Lazăr: L-am cunoscut pe preşedintele Klaus Iohannis după ce s-a consumat toată procedura de numire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat, luni seară, că afirmaţia că ar fi semnat o ordonanţă de clasare a unui dosar care l-ar viza pe preşedintele Klaus Iohannis este ”ridicolă” şi susţine că l-a cunoscut pe şeful statului după ce s-a consumat toată procedura de numire.

Augustin Lazăr a fost întrebat, luni seară, la Digi 24, ce părere are despre afirmaţia potrivit căreia ar fi semnat o ordonanţă de clasare a unui dosar care l-ar viza pe preşedintele Klaus Iohannis şi a spus că situaţia este clără.

Lazăr a explicat că s-au primit 16 denunţuri la Curtea de Apel Alba Iulia, iar soluţiile dispuse au fost verificate de Inspecţia Judiciară, fără a fi găsite aspecte nelegale.

”Că eu am fost procuror general la Alba Iulia, pentru detractori, este o ocazie să exploateze această informaţie şi să vină cu o explicaţie, care zic eu este ridicolă, că preşedintele nu dă curs cererii de revocare că eu sunt de la Alba Iulia şi, mai probabil, am instrumentat acolo dosare. Nu e un raţionament de persoană inteligentă”, a spus Lazăr.

Acesta a explicat că l-a cunoscut pe şeful statului în ziua în care a fost numit în funcţie.

”Ce mai contează că eu am cunoscut pe preşedintele Iohannis sau domnia sa m-a cunoscut pe mine în ziua în care, după ce s-a consumat toată procedura de numire, m-a chemat la Cotroceni să vadă cine e Lazăr Augustin. Mi-a spus: «Astăzi voi semnat decretul de numire pentru că am văzut dosarul, am văzut că aveţi o carieră, se pare că ştiţi despre ce e vorba în Ministerul Public şi să vă faceţi datoria» şi a semnat decretul la ora 12.00. Ce mai contează faptul acesta”, a mai spus procurorul general.

Acesta a afirmat că ar vrea să ştie şI el cum a ajuns ordonanţa respectivă de clasare, semnată de un alt procuror, în dosarul său de la Ministerul Justiţiei şi a reiterat ideea unei erori de grefă.

Mai multe pentru tine:
Partidele din Bihor sunt încă indecise. Doar PNL şi-a depus listele, Ilie Bolojan cere votul pentru un nou mandat
Firea și-a depus candidatura la PMB însoțită de Ciolacu. Ce mesaj a avut pe tricou și ce i-a transmis lui Piedone
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Timișoara strălucește în Duminica Floriilor. Explozie de culoare și parfum în oraș FOTO VIDEO
Elev răpit de pe stradă, imobilizat pe bancheta din spate a unei mașini și amenințat. Totul a pornit de la o fată
Zodia binecuvântată de Paște. Este protejată de Dumnezeu și va trăi un adevărat miracol în zi de sărbătoare
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Ce oraș din lume este primul pe listă să fie distrus în cazul unui război nuclear. Documentele au fost declasificate
Consecințele hrănirii urșilor la marginea drumului. Șeful Salvamont Argeș: „Nu-ți bate joc de el încurajându-i cerșitul!”
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de răposata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu îl ierta