UMF „Carol Davila” urcă în Top Shanghai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UMF ”Carol Davila” a urcat în Top Shanghai, un clasament de prestigiu academic

Universitatea de Medicină şi Farmacie ” Carol Davila” din Bucureşti a urcat în ierarhia unuia dintre cele mai presigioase clasamente internaţionale ale universităţilor – TOP Shanghai – poziţionându-se, anul acesta, în intervalul 151-200 în domeniul ”Medical Sciences”, pe subiectul  ”Clinical Medicine”.

“Ascensiunea remarcabilă pe care a avut-o universitatea noastră în acest prestigios top internaţional, în ultimii ani, demonstrează că întreaga comunitate academică de la Carol Davila, a depus eforturi remarcabile în planul cercetării ştiinţifice medicale. Aceste eforturi devin progresiv comparabile cu cele ale centrelor universitare de top din lume, după cum se poate vedea la o privire de ansamblu în clasament.  Trebuie să susţinem eforturile iniţiate în ultimii 8 ani, de dezvoltare a capacităţii de cercetare disponibile în UMFCD. Alături de aceste acţiuni, vom identifica şi aplica în următoarea perioadă mecanisme suplimentare de motivare şi stimulare ale cadrelor noastre didactice pentru a se implica şi mai mult în activitatea de cercetare. Astfel, vom putea menţine acest trend ascendent şi vom deveni un lider european regional”, a declarat prof. dr. Viorel Jinga, rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie ” Carol Davila” din Bucureşti.   

Pentru a fi incluşi într-un clasament pe un domeniu, universităţile trebuie să aibă un număr minim de publicaţii de cercetare în perioada 2014-2018.

Pragul de publicare este diferit în funcţie de subiectele  pe domenii ale clasamentului. Datele bibliometrice sunt colectate de pe Web of Science şi InCites.