Conferinţa Naţională „Abordări inovative în educaţia STEM - bune practici pedagogice şi consiliere şcolară”. Apel la  înscrieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: unibuc.ro

Cea de-a treia ediţie a Conferinţei Naţionale a Comunităţii ,,Educaţie pentru Ştiinţă” va reuni la Bucureşti aproximativ 200 de participanţi: cadre didactice, profesori consilieri, studenţi, experţi în educaţie, factori decizionali şi reprezentanţi ai şcolilor, ai universităţilor, ai institutelor de cercetare şi ai organizaţiilor non-guvernamentale, reuniţi într-o dezbatere amplă despre educaţie STEM.

Evenimentul se va desfăşura în perioada 6-8 decembrie 2019 la Biblioteca Naţională de Fizică din Măgurele şi îşi dedica atelierele şi mesele rotunde comunităţilor de învăţare, comunităţilor de bune practici şi proiectelor sistemice în educaţie. „Pe lângă sesiuni plenare, ateliere, mese rotunde, prezentări de proiecte şi lucrări ştiinţifice, evenimentul propune participanţilor vizite la institutele de cercetare  de pe platforma Măgurele”, se arată în comunicatul remis Adevărul. 

Conferinţa se adresează cadrelor didactice de ştiinţe din învăţământul preuniversitar primar şi secundar (matematică, fizică, chimie, biologie, geografie, informatică, tehnologii), studenţilor care se pregătesc pentru cariera didactică, universitarilor, cercetătorilor în educaţie, membrilor organizaţiilor ce desfăşoară programe educaţionale, decidenţilor, tuturor persoanelor interesate de dezvoltarea unui învăţământ de calitate în domeniul STEM.

Apel la înscriere

 

„Organizatorii conferinţei lansează astăzi apelul de înscriere pentru participanţi. Sunt aşteptaţi să se înscrie profesorii din mediul preuniversitar, profesori consilieri şi profesori universitari. Cei interesaţi să participe la conferinţă sunt rugaţi să completeze formularul de înscriere în perioada 8 - 17 noiembrie, după ce completează formularul de înscriere

Organizatorii pun la dispoziţia participanţilor un număr limitat de burse integrale şi parţiale, care constau în sprijin financiar pentru acoperirea cheltuielilor de deplasare, de cazare şi de masă. Pentru informaţii suplimentare privind procesul de selecţie şi tipul de sprijin financiar pentru care sunt eligibili participanţii pot fi consultate informaţiile de pe website-ul dedicat conferinţei”, se mai arată în comunicat.

Cea de-a treia ediţie a Conferinţei Naţionale a Comunităţii Educaţiei pentru Ştiinţă este organizată printr-un parteneriat între Universitatea din Bucureşti, Institutul Fizică şi Inginerie Nucleară - Horia Hulubei, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, Universitatea „Babeş Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava şi Universitatea Maritimă Constanţa. 

Organizatorii îşi propun să încurajeze şi să consolideze dialogul între principalii actori interesaţi de educaţie şi formare în aceste domenii, să faciliteze promovarea modelelor de bune practici şi să susţină cercetarea în domeniul educaţiei STEM, prin fundamentarea politicilor educaţionale în domeniu.

Prin această colaborare, partenerii rămân angajaţi eforturilor de a sprijini transferul de idei şi de cunoştinţe spre societate, de a contribui în formarea unor reţele de promovare a ştiinţei în educaţie şi de a susţine excelenţa în şcolile din România.

Mai multe pentru tine:
Oana Zăvoranu sare la gâtul Adelei Popescu! Ce a enervat-o la culme la soția lui Radu Vâlcan: „Când o vedeți pe distinsa pe undeva că se rupe în figuri...”
Crenvurștii, mai nocivi decât legumele sau fructele cu pesticide. Ce spun specialiștii
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Moment istoric pe Bega. Prima cursă după 1988 între Timișoara și Otelec. Vaporul cu 45 de pasageri a ajuns după trei ore
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
Cele mai bune locuri de grătar pentru sărbătoarea de 1 Mai
Un om de știință a elucidat misterul „blestemului faraonului”. Ce i-a ucis pe cei care au deschis mormântul lui Tutankhamon
Ucrainenii au atacat cu drone două rafinării de petrol și un aerodrom militar din regiunea Krasnodar VIDEO
Peștera mortală. O cavernă din Kenya, despre care se crede că este sursa Ebola, ar putea provoca următoarea pandemie