SUA: Sute de zboruri, anulate din cauza unor fisuri în învelişul avioanelor Boeing 737

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai mare transportator aerian din Statele Unite ale Americii, Southwest Airlines, a anunţat, astăzi, anularea a 100 de curse aeriene, după ca au fost descoperite mai multe fisuri în înveluşurile mai multor aeronave Boeing 737.

Compania americană a anulat deja 300 de zboruri aeriene după ce, în urma inspecţiilor tehnice, mai multe găuri au fost descoperite în fuzelajele a două avioane. Operatorul aerian a horărât, luni, anularea a altor 100 de curse, informează Bloomberg.

Citeşte şi:
VIDEO Un Boeing cu 118 pasageri a aterizat de urgenţă în Arizona, după apariţia unei găuri în fuselaj

Decizia a fost luată după ce, vineri, un Boeing 737 căruia i-a fost smulsă o parte din acoperişul a efectuat o aterizare de urgenţă pe un aeroport militar din Arizona. La aterizare, inspectorii au descoperit o gaură de un metru şi jumătate în fuzelaj. Aeronava decolase din Phoenix şi avea 118 pasageri la bord. Apariţia găurii în fuzelaj a dus la depresurizarea imediată a aeronavei la o altitudine de 11.000 de metri.

Incidentul a determinat Southwest să inspecteze 79 de avioane Boieng 737. Duminică, societatea a anunţat că a găsit "mici fisuri sub suprafaţa" a două avioane.

Southwest Airlines nu este singura companie din SUA care a avut probleme recent. În ultimele trei zile, au avut loc trei aterizări de urgenţă ale unor avioane Boeing.

Potrivit AFP, una dintre aeronave aparţine companiei American Airlines. Echipajul a decis să revină la sol cu avionul din cauza unei pierderi de presiune în cabină, motiv pentru care nu se putea respira fără mască de oxigen.

Aceste incidente intervin la o lună după ce SUA, Canada şi Franţa au dezactivat sisteme care furnizau oxigen în toaleta anumitor modele de avioane, de teamă că ar putea fi utilizate de terorişti.