Casa Albă: Biden i-a transmis direct lui Putin că este îngrijorat de prezenţa trupelor ruse la graniţa cu Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Joe Biden FOTO Getty Images

Preşedintele american Joe Biden i-a transmis direct preşedintelui rus Vladimir Putin îngrijorarea sa privind creşterea prezenţei trupelor ruseşti în apropierea Ucrainei, precum şi angajamentul Statelor Unite faţă de integritatea teritorială a acestei ţări, a declarat miercuri consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, transmite Reuters.

„Asta intenţionăm să facem în viitor, dar să o facem prin comunicare diplomatică la nivel înalt, nu prin transmiterea unor ultimatumuri publice”, a afirmat Sullivan într-un interviu acordat la MSNBC.

Moscova a desfăşurat în ultimele săptămâni peste 100.000 de militari în apropiere de frontiera de est a Ucrainei şi în Crimeea, provocând o intensificare a tensiunilor internaţionale şi temeri cu privire la o invazie rusă. Ea a anunţat vinerea trecută începutul retragerii acestor militari din zona de frontieră.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a îndeamnat miercuri armata ucraineană să rămână în stare de alertă, el dând asigurări că forţele ruse pot reveni „în orice moment” la frontiera ucraineană, în pofida anunţării retragerii acestora.