Amendă grea pentru o sinagogă din New York după ce a oficiat o nuntă cu mii de invitaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sinagoga Yetev Lev din New York FOTO EPA-EFE

Primarul oraşului New York, Bill de Blasio, a anunţat marţi amendarea unei sinagogi cu 15.000 de dolari pentru faptul că a încălcat regulile sanitare organizând o nuntă hasidică cu mii de invitaţi.

În condiţiile în care metropola americană se luptă cu pandemia de COVID-19, o sinagogă din Brooklyn a oficiat o căsătorie cu mii de invitaţi care nu au respectat măsurile sanitare aflate în vigoare, transmite BFM TV, care citează AFP. 

Imagini din cadrul acestei ceremonii, care a avut loc la 8 noiembrie, au fost publicate în weekendul trecut de New York Post.

Marţi, Bill de Blasio, primarul democrat al New Yorkului, a anunţat o amendă de 15.000 de euro pentru sinagoga Yetev Lev şi a avertizat că lăcaşul de cult ar putea fi închis în caz de recidivă.

„Este inacceptabil ca oamenii să organizeze un eveniment atât de mare când ştim că promovează transmiterea” noului coronavirus, a reacţionat în legătură cu acest caz şeful serviciilor de sănătate din New York.

Pandemia a alimentat tensiuni puternice între Primăria New Yorkului şi comunitatea evreilor ultraortodocşi din oraş, care refuză să respecte măsurile sanitare implementate pentru combaterea bolii.

Duminică, guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a cerut anchetarea nunţii organizate în Brooklyn, apreciind că a avut loc „în flagrantă desconsiderare” a legii.

Mai multe pentru tine:
Recunoști personajele? Fac parte din generația de aur, el a fugit din țară și nu a mai apărut în filme, iar ea s-a măritat la 50 de ani
Firea și-a depus candidatura la PMB însoțită de Ciolacu. Ce mesaj a avut pe tricou și ce i-a transmis lui Piedone
Timișoara strălucește în Duminica Floriilor. Explozie de culoare și parfum în oraș FOTO VIDEO
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Consecințele hrănirii urșilor la marginea drumului. Șeful Salvamont Argeș: „Nu-ți bate joc de el încurajându-i cerșitul!”
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Ce oraș din lume este primul pe listă să fie distrus în cazul unui război nuclear. Documentele au fost declasificate
Stadiul lucrărilor la centura de ocolire Timișoara-Sud. Muncitorii vor lucra de 1 Mai și vor fi liberi de Paști FOTO
Dubai va continua planul de extindere a aeroportului Al Maktoum în valoare de 35 de miliarde de dolari
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de răposata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu îl ierta