Viceministrul de Externe al Rusiei, „îngrijorat“ de semnarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viceministrului rus de Externe, Grigori Karasin, a declarat pentru Ria-Novosti că semnarea Acordul de Asociere cu UE ar putea crea dificultăţi în procesul de reglementarea a conflictului transnistrean.


„Da, într-adevăr suntem îngrijoraţi. Majoritatea experţilor susţin că orientarea multivectorială a politicii externe şi a comerţului - apropierea Chişinăului de UE şi integrarea în Uniunea Vamală a Tiraspolului - devine un obstacol îmbunătăţirea relaţiilor dintre cele două maluri ale Nistrului“, - a declarat Grigori Karasin, viceministrul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, în cadrul unui interviu pentru Ria-Novosti.

Totodată, oficialul rus a vorbit şi despre recentul anunţ al transnistrenilor privind introducerea în regiune a legislaţiei ruse. „Iniţiativa privind aplicarea în regiunea legislaţiei ruse, în măsura în care putem judeca, vine de la administraţia transnistreană", a menţionat Grigori Karasin.

În cadrul aceluiaşi interviu, Karasin a acuzat Chişinăul că refuză ideea deschiderii unui consulat rusesc la Tiraspol, ceea ce ar fi în detrimentul deţinătorilor de paşapoarte ruse din Transnistria.