Rogozin: „Dacă aşa-zisa guvernare proeuropeană îndrăzneşte să ia decizii fără a se consulta cu vecinul său din Est, atunci se înşală amarnic“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dmitri Rogozin FOTO: Adevărul

Viceprim-ministrul Federaţiei Ruse, Dmitri Rogozin, aterizat acum câteva clipe la Chişinău, ameninţă oficialii moldovenii că dacă vor parafa Acordul de Asociere la UE, Rusia va rupe relaţiile cu Moldova, iar consecinţele vor fi grave pentru economia moldovenească.

„Decizia Republicii Moldova de a deveni membru asociat al UE va duce la o revizuire a acordurilor cu Rusia şi va complica soluţionarea problemei transnistrene“, susţine Rogozin, în ajunul venirii la Chişinău.  Declaraţia a fost făcută de emisarul Kremlinului în cadrul unui interviu pentru canalul „Rusia 24“, transmite agenţia ITAR-TASS.

„Dacă vor alege această cale, trebuie să ţinem cont de faptul că aceasta nu reprezintă aderarea la UE, ci este o anticameră unde vor fi ţinuţi o lungă perioadă, dar, între timp, vor fi folosiţi, rupând relaţiile pe care le au, mai presus de toate cu Rusia, dar şi cu alte state“, a declarat emisarul Moscovei.

Rogozin a specificat că semnarea acordurilor va avea o consecinţă importantă pentru Moldova, legată şi de soluţionarea conflictului transnistrean.

„Dacă la Chişinău, aşa-numita guvernare pro-europeană crede că poate lua decizii de asociere orbeşte, fără a se consulta cu poporul şi mai ales cu Transnistria, rupând relaţiile istorice cu vecinul său estic, unde se găseşte întreaga piaţă de desfacere a produselor moldoveneşti şi a forţei de muncă, atunci se înşală amarnic“, a mai concluzionat Rogozin.

Anume acest subiect intenţionează să-l discute reprezentantul Rusiei în vizita de astăzi la Chişinău, precizează ITAR-TASS.