Primarul Dorin Chirtoacă promite că fiecare sector al Chişinăului va avea câte o tablă de şah similară cu cea din centrul Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În parcul Valea Morilor, din Chişinău, a fost instalată o tablă de şah similară cu cea din scuarul Catedralei „Naşterea Domnului”. Primarul promite însă că astfel de table de şah ar urma să apară în toate sectoarele Capitalei.

O tablă de şah, similară cu cea din scuarul Catedralei „Naşterea Domnului”, din centrul Chişinăului, a fost instalată în parcul Valea Morilor din sectorul Buiucani al Capitalei. Aceasta are dimensiunea de 4 metri în lungime şi 4 metri în lăţime.

Tabla, dar şi toate piesele de şah au fost efectuate din lemn de pin, pentru că este rezistent la frig şi la ploi. Totodată, pentru a preveni eventualele furturi, aşa cum s-a întâmplat cu piesele din centrul Capitalei, primarul Dorin Chirtoacă a anunţat că au fost instalate două camere de supraveghere, iar informaţia va fi transmisă online în sectorul de poliţie centru, anunţă ProTV.

Potrivit aceleiaşi surse, edilul a anunţat că în scurt timp urmează ca în fiecare sector al Capitalei să fie instalate astfel de table. Tabla de şah instalată în parcul Valea Morilor costă 40.000 de lei.