Preţuri noi la carburanţii din Moldova. Benzina şi motorina se ieftinesc cu circa 50 de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia pentru Reglementare în Energetică de la Chişinău a anunţat marţi, 21 martie, preţurile-plafon la produsele petroliere pentru următoarele două săptămâni. Preţul la benzină şi la motorină a scăzut în comparaţie cu precedentele două săptămâni.

În perioada 22 martie - 4 aprilie, preţul pentru un litru de benzină Premium-95 nu poate fi mai mare decât 17 lei şi 34 bani, motorina - 15 lei şi 8 bani.

Preţul afişat de ANRE, la benzină pentru următoarele două săptămâni, este în scădere cu 49 bani faţă de precedentele două saptămâni, când un litru de benzină Premium-95 a costat 17 lei şi 83 de bani. Iar preţul motorinei a scăzut cu 54 bani, fiind anterior 15.62 lei.

Consiliul de Administrate al ANRE s-a autosesizat după ce în data de 26 mai 2016, mai multe companii petroliere au majorat preţurile la benzină şi motorină.

În rezultat, ANRE a decis că o dată la două săptămâni va stabili preţurile-plafon cu care pot fi comercializate produsele petroliere. Companiile petroliere care vor afişa preţuri mai mari decât cele stabilite de ANRE riscă sancţiuni