Plahotniuc: Corupţia are adânci rădăcini în sistem

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-vicepreşedintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, a declarat că scopul său şi al coaliţiei de guvernare este ca principiul respectării legii şi dreptăţii sociale să fie o caracteristică a guvernării.

Vlad Plahotniuc a afirmat că vor fi create locuri de muncă şi că va fi obţinută acea prosperitate pe care o aşteaptă oamenii.

„Suntem preocupaţi de abuzurile făcute de instituţiile de control, care sufocă business-ul în ultimii ani, prin controale abuzive şi corupţie”, a menţionat politicianul.

Plahotniuc consideră că eliminarea corupţiei din sistem ţine de reformarea tuturor instituţiilor de stat.

„Preocuparea şi determinarea mea personală este consolidarea statului de drept”, a mai adăugat prim-vicepreşedintele PDM.

Vlad Plahotniuc a participat miercuri, 25 mai, la deschiderea forumului Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Republica Moldova. El este şi preşedintele acestei organizaţii. La eveniment a fost prezent şi şeful Delagaţiei UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola.

Vlad Plahotniuc este un politician şi un controversat om de afaceri moldovean. Numele său a fost vehiculat de mass-media naţională şi internaţională în mai multe scandaluri, precum cel cu dubla cetăţenie, atacurile rider, informaţia apărută în presă că ar fi monitorizat de Interpol şi altele.