Noii miniştri în Guvernul Chicu au depus jurământul. Igor Dodon: Guvernul va trebui să facă faţă mai multor provocări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei cinci candidaţi desemnaţi la funcţiile de miniştri din partea PDM, ca urmare a semnării acordului de formare a alianţei de guvernare între PDM şi PSRM, au depus jurământul în faţa preşedintelui Igor Dodon. Şeful statului i-a felicitat pe noii miniştri că au acceptat să preia conducerea ministerelor în această situaţie dificilă, legată de răspândirea coronavirusului.

Igor Dodon a accentuat că, după o perioadă de patru luni, Moldova are din nou o majoritate parlamentară stabilă. 

„Avem un guvern profesionist, tehnocrat, care are susţinerea solidă de 58 de deputaţi în Parlament. Acest lucru va face ca echipa guvernamentală să lucreze şi mai eficient”, a subliniat Dodon.

Preşedintele a spus că Guvernul va trebui să facă faţă mai multor provocări, în primu rând ce ţin de criză provocată de răspândirea coronavirusului.

La rândul său, premierul Ion Chicu a menţionat că Guvernul va fi axat exclusiv pe soluţionarea problemelor cetăţenilor, inclusiv în ceea ce priveşte gestionarea crizei provocate de COVID-19.

PDM va avea cinci miniştri în Guvernul Chicu. Cristina Lesnic - viceprim-ministru pentru reintegrare, Alexandru Pînzari - ministru al Apărării, Igor Şarov - ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Oleg Ţulea va fi numit la conducerea Ministerului de Externe, Sergiu Răilean va fi noul ministru al Economiei.