Maia Sandu vrea o dezbatere cu Pavel Filip la postul public de televiziune: Să clarificăm lucrurile faţă în faţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu

Lidera PAS, Maia Sandu, a anunţat că a făcut un apel către postul public de televiziune, Moldova 1, cu solicitarea de a fi organizată o dezbatere cu prim-ministrul Pavel Filip, pentru a clarifica „lucrurile faţa în faţă, cu argumente, în prezenţa telespectatorilor”.

Mai exact, Maia Sandu susţine că acum câteva luni în urmă a expediat o scrisoare oficialilor europeni „despre modul fraudulos în care se finanţează partidele de la guvernare din Republica Moldova şi sateliţii acestora”. 

„Întrebat la Bruxelles despre lucrurile menţionate în scrisoare, prim-ministrul a spus că nu înţelege pretenţiile noastre”, a afirmat preşedinta PAS pe pagina sa de Facebook.

În acest context, ea a decis să facă „un apel către televiziunea naţională să găzduiască o dezbatere la această temă, unde să-i explic lui Filip ce ar trebui să facă guvernarea pentru a împiedica finanţarea obscură şi ilegală a partidelor”. 

„Conducerea Moldova 1 a promis să organizeze o asemenea dezbatere după alegerile locale. Acum, după toate acuzaţiile aduse opoziţiei, pe care Filip o învinovăţeşte de înrăutăţirea relaţiilor cu UE, această dezbatere e şi mai indicată”, a menţionat Sandu.

Lidera PAS a mai subliniat că speakerul Andrian Candu „se pare că nu mai are voie să meargă la dezbateri, după experienţa de anul trecut”.