„Indiile negre. Goana după meteor“ de Jules Verne apare împreună cu „Adevărul Moldova“ de marți, 3 iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Goana după meteor" a fost publicat abia în 1908, la trei ani după moartea autorului, fiind unul dintre cele şapte romane postume care au fost modificate semnificativ de către fiul romancierului, Michel Verne.

Acoperind un interval de timp de peste zece ani, acest roman urmăreşte aventurile comunităţii miniere Aberfoyle, de lângă Stirling (Scoţia). După ce citeşte o scrisoare primită de la un fost coleg, inginerul James Starr porneşte spre vechea mină Aberfoyle. Aici Starr îl întâlneşte pe Simon Ford, care, împreună cu familia (soţia Madge şi fiul Harry), trăieşte într-o căsuţă, chiar în inima minei. Şi este uimit să constate că Ford nu este un simplu miner, ci unul care a descoperit un important zăcământ de cărbune.

Odată cu această descoperire, oraşul Stirling devine din nou prosper dezvoltându-se din ce în ce mai mult în jurul lacului Malcolm. Povestea prinde iarăşi viaţă când apare în prim-plan un nou personaj, orfana Nell. Ea este găsită în mină de către Harry şi adoptată apoi de familia minerului Ford. Însă fata ascunde un mister. Din păcate, nu îşi poate aduce aminte decât că nu a crescut în altă parte decât în acea mină.

Goana după meteor

Deşi a fost scris în 1901, romanul „Goana după meteor" a fost publicat abia în 1908, la trei ani după moartea autorului, fiind unul dintre cele şapte romane postume care au fost modificate semnificativ de către fiul romancierului, Michel Verne.

E povestea rivalităţii dintre doi astronomi amatori dintr-un orăşel. Ei sunt martorii căderii unui meteor şi doresc să-şi asume meritul descoperirii separat. Iar când în scenă apare un alt om de ştiinţă, de data asta un inventator excentric, cei doi îşi dau seama că meteoritul căzut în localitatea lor nu este o simplă bucată desprinsă dintr-un corp cosmic, ci o adevărată comoară. Se crede că acest personaj, inventatorul, este născocirea lui Michel, fiul lui Verne.

Şi această carte, precum toate scrierile semnate Jules Verne, a prezis ceva important: Statele Unite ale Americii numără astăzi 51 de state (faţă de 46 câte erau la momentul publicării cărţii, în 1908).

„Indiile negre. Goana după meteor" de Jules Verne apare împreună cu ediția de marți, 3 iulie, a ziarului „Adevărul Moldova", la prețul special de numai 39 de lei, la toate chioșcurile de presă și oficiile poștale din țară.

Dacă vrei să-ți faci un abonament la ziarul la „Adevărul Moldova" împreună cu Colecția de carte preferată, o poți face atât prin distribuitorii noștri, cât și direct, la redacția ziarului nostru. Te așteptăm!

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Mai multe pentru tine:
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Taiwanul raportează activitate militară chineză după ce Blinken a părăsit Beijingul
Oana Zăvoranu sare la gâtul Adelei Popescu! Ce a enervat-o la culme la soția lui Radu Vâlcan: „Când o vedeți pe distinsa pe undeva că se rupe în figuri...”
A fost directoare de bancă, dar a renunțat la job pentru un scop nobil. Irina Bogdan: „Trebuie să ne păstrăm copiii în țară“
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Cât de sănătos este să renunți la lift și să urci scările. Poate reduce riscul bolilor cardiovasculare și chiar cel al unui deces prematur
Antrenorul de minți. Șahistul Flavius Mihailiuc învață copiii să judece corect: „Sunt abilități care le va trebui în viață“
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Coșmarurile care îi duc în pragul disperării pe mulți români. „M-am mutat, a fost insuportabil”