Ghimpu, noi critici la adresa Blocului ACUM: Aşa mişcări aberante, lipsite de logică elementară, lumea politică nu a mai văzut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele de onoare al PL, Mihai Ghimpu, a adus noi critici la adresa Blocului ACUM, condus de Maia Sandu şi Andrei Năstase. Liberalul este indignat că Blocul ACUM solicită un dialog cu Socialiştii, mai ales după ce iniţial tot ei au respins invitaţia formaţiunii conduse de Zinaida Greceanîi.

„Aşa mişcări aberante, lipsite de logică elementară, până la apariţia blocului ACUM lumea politică n-a mai văzut şi n-a mai întâlnit!Să refuzi invitaţia socialiştilor, apoi să nu dai mâna cu Dodon, care ştii că este nu doar şeful statului, dar şi liderul socialiştilor, iar peste doar câteva zile să-i chemi la discuţii publice, înseamnă să dai vaca la măgar, nu la buhai (iertată să-mi fie comparaţia). Ceea ce înseamnă că a ajunge deputat pe departe nu înseamnă a deveni automat şi politician”, a scris Mihai Ghimpu pe pagina sa de Facebook.

Mihai Ghimpu susţine că pentru dânsul „răspunsul socialiştilor este dinainte ştiut”.

„Un lucru mă deranjează - că blocul ACUM crede, că salvarea statului de drept, a democraţie şi a cursului european poate veni din partea urmaşilor lui Lenin şi a unui partid, susţinut puternic de Kremlin”, a afirmat liberalul.

În opinia sa, cei din Blocul ACUM „mai mult se gândesc cum să-şi salveze propria imagine, nu statul”.

Blocul politic ACUM, condus de Maia Sandu şi Andrei Năstase, cheamă Partidul Socialiştilor la discuţii publice pe motiv că ar fi îngrijoraţi de că „procesul de constituire a organelor de lucru ale Parlamentului este tergiversat, fiind blocată discutarea şi adoptarea legilor necesare pentru eliberarea statului din captivitatea sistemului oligarhic”.