Dreptul la pensie va putea fi solicitat şi prin procură în R. M0ldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO simbol sursa shutterstock

Dreptul la pensie va putea fi solicitat inclusiv prin procură, potrivit unei modificări la articolul 31 al Legii privind sistemul public de pensii, aprobată de Guvern, transmite IPN.

Cererea de pensionare şi actele necesare vor depuse la organizaţia teritorială de asigurări sociale de către reprezentantul potenţialului beneficiar, desemnat prin procură de acesta.

Ministrul sănătăţii, muncii şi protecţiei sociale Viorica Dumbrăveanu, a explicat că modificarea în cauză rezultă din numeroasele adresări parvenite de la persoanele care, din cauza  stării de sănătate, nu se pot deplasa pentru a depune personal cererea şi actele respective la organul teritorial de asistenţă socială.

Dreptul la pensie va putea fi solicitat prin procură şi de persoanele care temporar se află peste hotare şi nu pot reveni acasă din cauza pandemiei.

Prin procură va putea fi solicitat dreptul la pensiile pentru limita de vârstă, pensiile de dizabilitate, cele de urmaş.

În  prezent dreptul la pensie poate fi solicitat doar prin depunerea personală a cererii şi actelor necesare la oficiul teritorial de asistenţă socială.

https://www.ipn.md/ro/dreptul-la-pensie-va-putea-fi-solicitat-inclusiv-prin-7967_1074730.html

Mai multe pentru tine:
Florin Arteni şi Florin Lehaci, argint pentru România în proba de dublu rame masculin, la Europenele de Canotaj de la Szeged
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de răposata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu îl ierta
Elev răpit de pe stradă, imobilizat pe bancheta din spate a unei mașini și amenințat. Totul a pornit de la o fată
Zodia binecuvântată de Paște. Este protejată de Dumnezeu și va trăi un adevărat miracol în zi de sărbătoare
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Peste nouă din zece breşe de securitate, detectate în 2023, au fost motivate financiar
Firea și-a depus candidatura la PMB însoțită de Ciolacu. Ce mesaj a avut pe tricou și ce i-a transmis lui Piedone
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Partidele din Bihor sunt încă indecise. Doar PNL şi-a depus listele, Ilie Bolojan cere votul pentru un nou mandat