Dodon, reacţie la decizia CCM de a-l suspenda din funcţie: După alegeri, toate aceste legi vor fi anulate şi va fi formată o nouă componenţă a Curţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md

Igor Dodon susţine că nu va ceda în niciuna din problemele care vizează cele patru legi pe care a refuzat să le promulge şi pentru care a fost suspendat din funcţie de Curtea Constituţională pentru a cincea oară.

Igor Dodon a menţionat, într-o postare pe Facebook, că aceste legi sunt „antipopulare” şi că ele vor fi anulate după alegerile din 24 februarie.

Potrivit lui, legile respinse sunt:

- noul Cod al audiovizualului, care presupune cenzura presei, în pofida prevederilor Constituţiei, 
- legea privind vînzarea terenului fostului Stadion Republican pentru Ambasada SUA, 
- legea privind redenumirea sărbătorii de 9 Mai în „Ziua Europei”, 
- două legi cu privire la subordonarea Inspectoratul General de Carabineri Premierului.

„După alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, toate aceste legi vor fi anulate. Va fi formată şi o nouă componenţă a Curţii Constituţionale”, a afirmat Igor Dodon.

Curtea Constituţională de la Chişinău l-a suspendat din funcţie luni, 10 decembrie, pentru a cincea oară pe preşedintele Igor Dodon, după ce şeful statului a refuzat să promulge patru legi revotate de Parlament, încălcând în aşa mod Legea Supremă. Suspendarea este valabilă doar pentru perioada în care vor fi promulgate legile respective de către un preşedinte interimar.