Avocaţi: Cauzele penale pornite împotriva lui Stoianoglo sunt abuzive

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Stoianoglo, procurorul general persecutat odată cu venirea PAS la guvernare.

Cauzele penale pornite împotriva lui Alexandr Stoianoglo pe 5 octombrie 2021 sunt abuzive şi absolut ilegale. O spun avocaţii procurorului suspendat. Într-o conferinţă de presă la IPN, avocatul Vasile Gafton a menţionat că într-un termen record, de două ore, a fost pornită urmărirea penală pe cinci capete de acuzare. Pe lângă acestea, au fost depuse şi plângeri.

La 15 octombrie, ex-procurorul Procuraturii Anticorupţie Viorel Morari a depus o plângere, care a fost analizată de CSP şi a fost desemnat un procuror care să o examineze. Din presă s-a aflat că ar fi fost pornită o cauză penală, dar până astăzi lui Alexandr Stoianoglo nu i s-a adus la cunoştinţă vreo ordonanţă în acest sens. Ieri însă a primit o citaţie la procuror pentru 25 ianuarie, ora 10.00, a comunicat Vasile Gafton.

Un alt avocat, Iurie Mărgineanu, s-a referit la cele două hotărâri ale Consiliului Superior al Procurorilor pe care avocaţii le-au contestat. Prima este decizia prin care a fost desemnat un procuror pentru examinarea petiţiei depuse de deputatul Lilian Carp. Iar a doua vizează procedura de evaluare a procurorului general. În hotărârile emise, CSP menţionează că respectivele pot fi atacate conform termenului stabilit de Codul administrativ în instanţa de conştiincios administrativ.