Ambasadorul SUA la Chişinău: „Chirtoacă mi-a lăsat impresii positive”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambasadorul SUA a avut o întrevedere cu preşedintele PL, MIhai Ghimpu. FOTO: pl.md

„Chişinăul este ultima redută a democraţiei şi cursului european! De cine va fi primar în capitală depinde şi vectorul spre care va merge R. Moldova în continuare!”

– afirmaţia a fost făcută de M. Ghimpu la întrevederea din 23 iunie 2015, cu Ambasadorul SUA la Chişinău, James D. Pettit care a avut loc la la sediul Partidului Liberal.

Referindu-se la candidatul PL la funcţia de Primar General al mun. Chişinău, Dorin Chirtoacă, Ambasadorul SUA la Chişinău a subliniat că a avut recent o întrevedere cu Chirtoacă, iar impresiile sunt pozitive: „Am avut ocazia să discut cu Dl. Chirtoacă şi am impresii doar pozitive. Vă doresc mult succes la alegeri!”

Preşedintele PL a subliniat că este important ca guvernarea să muncească pentru binele cetăţenilor, oamenilor simpli, dar nu împotriva lor: „Este cel puţin cinic să vorbeşti despre cursul european, integrare europeană, dar să compromiţi aceste valori, furând un miliard. Acel miliard furat nu este doar o problemă economică, dar este şi o problemă politică! Pentru că cetăţenii simpli văd cursul european prin prisma acţiunilor guvernării, iar acţiunile lor compromit acest curs european.”