Prins după 13 ani: cum a fost „trădat“ un şef Yakuza de propriile tatuaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Căutat de 13 ani, un gangster din cadrul mafiei Yakuza a fost găsit din întâmplare în Thailanda după ce şi-a expus tatuajele într-un ziar local.

La 72 de ani, Shigeharu Shirai îşi petrecea zilele jucând dame în piaţa din centrul oraşului Lopburi, situat la 150 de kilometri nord-est de Bangkok şi la mii de kilometri de ţara natală. El a fugit din Japonia acum 13 ani, după uciderea unui mafiot rival. În tot acest timp, poliţia niponă l-a căutat neîncetat, considerându-l principalul suspect. În cele din urmă, bărbatul a fost prins, dar nu în urma eforturilor poliţiştilor, ci din propria lui neglijenţă.

Tatuajele sale imense au atras curiozitatea unor ziarişti locali, iar Shigeharu Shirai s-a lăsat fotografiat. Imaginile au devenit imediat virale, ajungând tocmai până în Japonia. Atunci poliţiştii niponi l-au remarcat şi au cerut arestarea lui.

Oficial, poliţia thailandeză l-a plasat în arest pentru încălcarea condiţiilor de intrare şi şedere. El intrase în Thailanda fără viză şi nu mai are un act de identitate valabil.

FOTO EPA

Interogat, Shigeharu Shirai a recunoscut că este liderul bandei Kodokai.

„Suspectul nu a mărturisit crima, dar a admis că victima îl ameninţa“, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei thailandeze.

El s-ar fi căsătorit în Thailanda şi s-ar fi întreţinut cu bani livraţi de către un japonez care îl vizita discret de două-trei ori pe an.