Patru femei moarte în Egipt, în urma surpării unei clădiri vechi în centrul Alexandriei VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru femei au murit în urma surppării unui imobil rezidenţial vechi, în cartierul al-Attarine, situat în centrul oraşului Alexandria, în nordul Egiptului, anunţă sâmbătă un reprezentant al forţelor de securitate egiptene, relatează AFP.

Această clădire veche, situată pe strada Morsi Badr, în cartierul al-Attarine, s-a surpat vineri.

Agenţi din cadrul Protecţiei Civile au reuşit să ”salveze patru persoane” dintre dărâmături, inclusiv o femeie rănită, declară oficialul sub protecţia anonimatului.

În centrele oraşelor Alexandria şi Cairo, în care se află numeroase clădiri care datează din secolul al XIX-lea şi începutul secoluui XX, a locuit mult timp burgezia egipteană şi şi-au avut sediile instituţii publice importante.

Atât în capitală, cât şi în al doilea cel mai important oraş egiptean, multe dintre aceste imobile sunt în prezent dărăpănate sau abandonate.

Clădirea - cu cinci etaje - care s-a surpat vineri a făcut obiectul unui ordin de renovare în 2018, potrivit paginii pe Facebook a guvernoratului Alexandria.

Autorităţile au dispus atunci ca ultimul etaj să fie demolat.

Numeroase clădiri s-au surpat în ultimii ani în Egipt, omorând numeroşi oameni, atât din cauza vechimii imobilelor, cât şi a nerespectării legislaţiei cu privire la urbanism.