O fată a fost tunsă la şcoală fără a avea aprobarea părinţilor. Familia cere despăgubiri uriaşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock

O fată de şapte ani din Statele Unite a fost tunsă la şcoală de o profesoară fără a avea aprobarea părinţilor. Tatăl fetei a dat şcoala în judecată şi a cerut despăgubiri de 1 milion de dolari.

Jimmy Hoffmeyer a spus că drepturile constituţionale ale fiicei sale, de rasă mixtă, au fost încălcate şi şi-a retras fiica de la şcoala respectivă, potrivit Digi24. 

O anchetă a inspectoratului şcolar a concluzionat în iulie că profesoara a încălcat politica şcolii, dar nu a acţionat din cauza unor prejudecăţi rasiale. Profesoara a rămas în continuare pe post.

Jimmy Hoffmeyer a spus că în aprilie, anul trecut, fiica lui, Jurnee, s-a întors acasă de la şcoală cu părul pe o parte a capului tăiat. Un coleg de clasă îi tăiase cu foarfeca, în autobuzul şcolar.

Părinţii au dus-o pe micuţă la coafor pentru a îndrepta lucrurile şi  i-au făcut o tunsoare asimetrică. După două zile fata s-a întors din nou cu părul tăiat, dar de data aceasta a fost tunsă de profesoară pentru a-l îndrepta.

Pe lângă încălcarea drepturilor constituţionale ale copilului, între motivele procesului sunt enumerate discriminarea rasială, intimidarea etnică, provocarea intenţionată de suferinţă emoţională şi agresiune.

Mai multe pentru tine: