O altfel de mafie: Yakuza asigură ordinea laolaltă cu poliţia din Japonia şi împarte tone de alimente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În aceste vremuri deosebit de grele pentru Ţara Soarelui Răsare, poliţia primeşte o mână de ajutor în menţinerea ordinii de la cele trei formaţiuni care alcătuiesc temuta mafie japonează, cunoscută sub numele Yakuza.

Toate cele trei grupări mafiote - Yamaguchi-gumi, Sumiyoshi-kai, şi Inagawa-kai - au organizat patrule pentru a se asigura că  "niciun jaf sau furt" nu va avea loc, scrie Slate Magazine.

Şi sprijinul acordat de Yakuza nu se opreşte aici. Gruparea Sumiyoshi-kai a trimis către zonele afectate de cutremur peste 40 de tone de ajutoare umanitare. De asemenea, a organizat centre de primire pentru sinistraţi.

"În vremuri de criză, nu sunt yakuza, civili sau străini. Sunt doar fiinţe umane şi trebuie să ne ajutăm unii pe alţii", a spus unul dintre liderii clanului Sumiyoshi-kai, citat de Slate.

Yakuza îşi câştigă banii din prostituţie, şantaj şi trafic de droguri, însă în vremuri de restrişte participă cot la cot cu autorităţile în operaţiunile de salvare şi de ajutorare a sinistraţilor. Şi în 1995, după cutremurul din Kobe au reacţionat la fel.

Mai multe pentru tine:
Timișoara strălucește în Duminica Floriilor. Explozie de culoare și parfum în oraș FOTO VIDEO
Ce oraș din lume este primul pe listă să fie distrus în cazul unui război nuclear. Documentele au fost declasificate
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Stadiul lucrărilor la centura de ocolire Timișoara-Sud. Muncitorii vor lucra de 1 Mai și vor fi liberi de Paști FOTO
Dubai va continua planul de extindere a aeroportului Al Maktoum în valoare de 35 de miliarde de dolari
Consecințele hrănirii urșilor la marginea drumului. Șeful Salvamont Argeș: „Nu-ți bate joc de el încurajându-i cerșitul!”
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de răposata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu îl ierta
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Recunoști personajele? Fac parte din generația de aur, el a fugit din țară și nu a mai apărut în filme, iar ea s-a măritat la 50 de ani
Firea și-a depus candidatura la PMB însoțită de Ciolacu. Ce mesaj a avut pe tricou și ce i-a transmis lui Piedone