Lunea exploziilor: Franţa, Kenya, Libia şi Italia, zguduite de deflagraţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Săptămâna a debutat cu explozii în Franţa, Libia, Italia şi Kenia, care au dus la moartea mai multor persoane. Iată mai jos detaliile.

Explozie la uzina nucleară Marcoule din Franţa

O explozie s-a produs la uzina nucleară Marcoule, din regiunea Gard (sudul Franţei), existând riscul de scurgeri radioactive, scrie Le Figaro.
Incidentul a avut loc la un cuptor de topire al deşeurilor nucleare Centraco la uzina ce aparţine societăţii Socodei, o filială a FED, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei pentru Energie Atomică (CEA). Citeşte mai multe.

Explozie în Kenya: cel puţin 100 de persoane şi-au pierdut viaţa

Cel puţin 100 de oameni au murit luni într-o explozie care a avut loc la un oleoduct de la periferia oraşului kenyan Nairobi.
Corespondentul AFP care s-a deplasat la faţa locului a observat mai multe cadavre carbonizate. Poliţia a instalat un cordon de securitate, iar pompierii depun eforturi pentru stingerea incendiului.

"Estimăm că numărul morţilor va depăşi 100", a declarat Thomas Atuti, un oficial din cadrul poliţiei kenyene. Citeşte mai multe.

Italia: Explozie la o fabrică de artificii, soldată cu cel puţin cinci morţi

Cel puţin cinci persoane au fost ucise, luni, într-o explozie produsă la o uzină pirotehnică din Arpino, în regiunea Romei. Citeşte mai multe aici

Două persoane au fost rănite în urma unei explozii la un depozit de arme din Tripoli

O explozie puternică a avut loc, luni, la un depozit de arme din apropierea Aeroportului Internaţional din Tripoli, două persoane fiind rănite în urma deflagraţiei. Vezi aici mai multe detalii