Tot mai mulţi diplomaţi străini încep să revină la Kiev

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Gettyimages

Ambasadele străine au început să îşi redeschidă sediile din capitala Ucrainei, pe măsură ce securitatea de la Kiev se îmbunătăţeşte.

Luni, Ungaria şi-a reluat activitatea la ambasada din Kiev, în timp ce Danemarca a declarat că îşi va redeschide ambasada în curând. Conform declaraţiilor lui Zelenski, din timpul discursului de luni noapte, Danemarca este a 29-a ţară care îşi va redeschide ambasada de la Kiev.

În weekend şi ambasadorul Marii Britanii, Melinda Simmons, s-a întors la Kiev. Aceasta a declarat că nu era sigură că o să mai revină în Ucraina, aşa că revenirea este un lucru extraordinar. Ambasadoarea Marii Britanii a spus că atunci când trecut cu maşina prin oraş a putut să îşi facă o idee despre ceea ce se întâmplă şi i s-a părut cu adevărat şocant.  

"Dar ceea ce este la fel de extraordinar este să vedem cum Ucraina a ţinut Rusia departe de Kiev. Fiecare mod în care Ucraina a reuşit să facă asta este un lucru de sărbătorit şi de preţuit", a declarat Melinda Simmons. 

SUA încă nu a decis să îşi retrimită diplomaţii în Ucraina, dar oficiali americani aflaţi la Liov au declarat că delegaţia SUA are în plan să revină la Kiev până la finalul acestei luni.