Spania: Doi români arestaţi pentru trafic de ţigări pe un feribot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Feribotul Vulcanul Teide, care face legătura între Peninsulă şi Insulele Canare Foto: El Mundo

Noua linie de feribot care leagă Insulele Canare de Peninsulă, inaugurată în urmă cu două luni, a devenit una din căile preferate de transport a traficanţilor de ţigări.

Linia regulată de feribot între Huelva (Andaluzia) şi Insulele Canare, inaugurată acum două luni, a deschis noi posibilităţi pentru turism, dar şi pentru "nemuritoarea" contrabandă cu ţigări, care a schimbat de mult trecerile vamale rurale cu comoditatea avioanelor şi vapoarelor de călători, informează adevarul.es.

De la deschiderea acestei linii, Garda Civilă a confiscat peste 28.000 de pachete de ţigări în cele opt călătorii - una pe săptămână - realizate de feribotul "Volcan del Teide", care a transportat deja peste 5.000 de călători pe ruta Canare-Huelva, cu un transport mediu de 300 de autoturisme pe fiecare cursă. În total, agenţii Gărzii Civile au împiedicat 13 acte de contrabandă şi au arestat o persoană pentru trafic de droguri.

Agenţii specializaţi în infracţiuni fiscale menţin supravegherea permanentă a acestei linii, ţinând cont de regimul vamal extrordinar pe care îl are Arhipeleagul Canare, unde tutunul este considerabil mai ieftin decât în Peninsulă.

Citeşte articolul integral pe adevarul.es