Italia introduce „super-certificatul verde”. Persoanele nevaccinate sau cele care nu au trecut prin boală nu vor avea voie să intre în anumite locuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Italia va introduce de luni, 6 decembrie, „super certificatul verde”, un alt document, în care cei care nu sunt imunizaţi vor avea accesul interzis în anumite zone, chiar dacă au un test negativ COVID. În paralel, certificatul verde „normal”, adică pe care îl pot obţine şi cei testaţi, va fi necesar pentru călătoriile cu mijloacele de transport în comun, de Agerpres.

Italia a anunţat noi măsuri pentru a reduce îmbolnăvirile cu COVID, în pragul sărbătorilor de iarnă, potrivit unei circulare emise vineri de Ministerul de Interne.

Noul document va fi eliberat cetăţenilor vaccinaţi complet şi celor care au trecut prin boală. Acesta va fi folosit pentru a avea acces în baruri, restaurante, săli de agrement şi clădiri publice, în timp ce rămâne în vigoare şi cel normal eliberat posesorilor unui test antigen pentru a putea merge la locul de muncă, a călători cu transportul în comun şi pentru a tranzita prin zonele comerciale.

Autorităţile vor putea cere persoanelor să arate certificatul verde în autobuze, iar cei care nu îl vor deţine, vor putea primi amenzi cuprinse între 400 şi 1.000 de euro. La sfârşitul săptămânii, controalele vor fi sporite.

Aceste noi măsuri se adaugă celor care sunt deja în vigoare, precum purtarea obligatorie a măştilor în zonele comerciale aglomerate, mai ales în marile oraşe, în contextul cumpărăturilor de Crăciun.

Totodată, vaccinarea obligatorie, deja în vigoare pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii, va fi extinsă pentru personalul din şcoli, poliţişti şi militari, începând din 15 decembrie. Cei care vor refuza vor şi suspendaţi şi nu îşi vor mai primi salariul. Italia a vaccinat până acum aproximativ 85% din populaţie cu schema completă şi 45,66% cu a treia doză sau booster, scrie Agerpres.

Mai multe pentru tine:
Povestea Kibuțului, hub-ul gastronomic și cultural de la Gărâna. Un mic restaurant, în finala Destinației Anului 2024 FOTO
Dieta celei mai în vârstă câștigătoare a unui concurs de Miss. Cum de arată atât de bine la 60 de ani | VIDEO
O poveste extraordinară de viață din care avem toți de învățat. „Totul a început cu niște semințe. De bostan, cu sare”
Marcel Ciolacu îl susţine pe Klaus Iohannis pentru funcţia de secretar general NATO ca cetăţean. Nu ca premier, nici ca preşedinte PSD
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Putin, probabil, nu a ordonat uciderea lui Navalnîi, au estimat serviciile secrete americane
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Apropiat al lui Geoană, despre declarațiile lui Ciolacu la adresa adjunctului NATO: „De ce să nu moară și capra vecinului”