Încă o persoană, o femeie, a fost arestată şi inculpată în asasinarea jurnalistului Jan Kuciak

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protest antiguvernamental după asasinarea jurnalistului Jan Kuciak FOTO EPA-EFE

A patra persoană, o femeie de 44 de ani, a fost inculpată în cazul asasinării jurnalistului de investigaţie slovac Jan Kuciak, care a fost ucis în timp ce ancheta despre legături între oameni politici din ţara sa şi mafia italiană, relatează AFP.

„Putem confirma că femeia identificată ca A. Z. a fost acuzată de infracţiunea deosebit de gravă de complicitate la crimă“, a anunţat purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Slovace, Andrea Predajnova, într-un comunicat.

Presa slovacă are păreri împărţite asupra rolului jucat de această femeie în asasinarea lui Kuciak. Dacă publicaţia Dennik N scrie că ea este cea care „a ordonat“ crima, postul TV Markiza informează, citându-l pe avocatul familiei Kuciak, că a avut un rol de intermediar.

Femeia a lucrat ca interpretă de italiană pentru controversatul om de afaceri slovac Marian Kocner, vizat de investigaţiile jurnalistice ale lui Jan Kuciak.

Fiul lui Marian Kocner este căsătorit cu fiica femeii reţinute vineri la Komarno, în sudul Slovaciei, relatează presa locală, citată de AFP.

Jan Kuciak şi logodnica sa au fost ucişi în februarie anul acesta, fapt ce a declanşat proteste de amploare în Slovacia şi demisia premierului de la acea vreme Robert Fico.

Trei persoane au fost reţinute joi, la Kolarovo (sud), în acest caz şi plasate în arest preventiv în baza unei decizii a unui tribunal din Banska Bystrica (nord).

În ultimul său articol, publicat la 9 februarie, Jan Kuciak a scris despre o serie de tranzacţii suspecte ale unor societăţi legate de Marian Kocner în cazul unui complex de apartamente de lux din Bratislava.