Baconschi a primit de la ministrul moldovean de interne sârmă ghimpată din gardul de pe Prut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teodor Baconschi

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi  a primit de la ministrul moldovean de interne, Victor Catan un cadou simbolic, o bucată de sârmă ghimpată din gardul de pe Prut care a separat Romania de Republica Moldova.

Sârma a fost tăiată la "sfârştiul unui proces lung de despărţire", într-o ceremonie din februarie, în care primele bucăţi de sârmă au fost tăiate de premierul Vlad Filat şi de ministrul Vasile Blaga.

La primirea cadoului, Baconschi a spus că "am reuşit să demontăm şi această reţea de sârmă ghimpată" şi a promis că va păstra mereu cadoul pentru a-şi aminti de "un trecut la care nu vrem să revenim".

Şi ministrul Vasile Blaga a primit un astfel de cadou, în urmă cu o zi. Dar primul schimb de sârmă s-a petrecut în februarie când Vlad Filat împreună cu Vasile Blaga au redeschis punctul de forntieră Rădauţi Prut-Lipcani, care fusese închis timp de 60 de ani.

Autorităţile au spus că gardul de sârmă ghimpată, care avea o lungime de aproximativ 360 de km, va fi topit, iar metalul rezultat va fi folosit pentru construirea unor poduri care vor lega cele două maluri ale Prutului.