Cum se fierbe corect porumbul. Trucuri simple care fac preparatul delicios, ce să nu faci niciodată

0
Publicat:

O dată pe an, vara, merită să încercăm o cură cu porumb fiert. Se prepară în câțiva pași simpli, însă există trucuri care fac preparatul delicios. Un consum ponderat de porumb fiert sau copt ajută la arderea mai rapidă a grăsimilor, ceea ce duce la pierderea în greutate.

Porumbul fiert, un deliciu FOTO Shutterstock

Porumbul fiert este plin de fibre, esenţiale pentru digestie, minerale, dar şi vitamina C, calităţi care îl fac ideal în curele de slăbire. Un porumb fiert ne asigura 10% din vitamina C necesară pentru o zi şi 15% din necesarul de vitamina B5.

Porumbul este bogat în acizi grași nesaturați (85 — 90%), conține multe hidrocarburi, amidon, albumine, foarte multe vitamine din grupa B, vitamina E, vitamina K, fier, fosfor, magneziu, zinc, potasiu și fibre. Chiar dacă prin fierbere își pierde o parte din substanțele nutritive, peste 60% dintre acestea se păstrează, spun specialiștii.

De asemenea, porumbul este bogat în carbohidrați sănătoși, cu absorbție lentă, ceea ce ajută în menținerea unor valori normale ale glicemiei, fără creșteri bruște după ingestie și totodată ne menține energia crescută pe parcursul mai multor ore. Porumbul fiert reprezintă și o gustare sănătoasă și destul de puțin calorică, însă foarte sățioasă și energizantă.

Secrete pentru un porumb gustos:

Alegeți porumb proaspăt: Pentru cel mai bun gust și textură, alegeți porumb proaspăt, preferabil din sezonul său.

Adăugați sare în apă: Pentru a amplifica aroma porumbului, adăugați sare în apa în care îl fierbeți. Acest lucru va da un gust delicios boabelor.

Utilizați apă rece: Porniți fierberea porumbului în apă rece, nu în apă clocotită. Acest lucru permite porumbului să se încălzească treptat și să fie gătit uniform, scrie Love and Lemon.

Adăugați zahăr: Pentru un porumb mai dulce, puteți adăuga o lingură de zahăr în apa în care fierbeți porumbul. Aceasta va accentua dulceața naturală a boabelor.

Adăugați lapte: Un alt truc pentru a obține un porumb dulce și cremos este de a adăuga puțin lapte în apa de fierbere. Acest lucru va conferi o textură moale și bogată boabelor.

Nu fierbeți prea mult: Evitați să fierbeți porumbul prea mult timp, deoarece acesta poate deveni moale și plictisitor. Optați pentru fierberea la foc mediu timp de aproximativ 8-10 minute sau până când boabele sunt crocante și se pot înțepa ușor cu o furculiță.

Lăsați porumbul să se odihnească: După ce porumbul este fiert, lăsați-l să se „odihnească” în apa fierbinte pentru câteva minute înainte de a-l servi. Acest lucru va permite să se finalizeze procesul de gătire și va păstra porumbul cald.

Mai multe pentru tine:
Black Friday 2025 „Bla-Bla Black Shopping Weeks” la XXXLutz: transformă-ți casa de sărbători cu piese spectaculoase și reduceri de până la 50%
Lancôme Bestseller în România: Parfumuri iconice, mascara virală și skincare premium pentru cadouri de lux
Black Friday 2025 pe Flip.ro: cele mai mari reduceri la iPhone – economii de până la 1.000 de lei și telefoane premium sub 1.000 €
Promoții de iarnă PetMax: Suplimente veterinare esențiale pentru câini și pisici cu reduceri de până la 69%
Cum a avertizat-o Prințul Philip pe Kate Middleton chiar înainte să moară. Vorbele bunicului Prințului William au cutremurat-o pe Prințesă
Cristina Teleanu, în lacrimi. Fosta avocată, devenită ciobăniță, acuzații grave pentru soțul ei: „Un om fără școală să mă umilească..."
Destinul tragic al prințesei Ioana Cantacuzino și vila „23 August” din Călimănești. Castelul a ajuns o ruină istorică
Chillmas Deals 2025 pe eMAG: Top televizoare cu cele mai mari reduceri, de până la 5.000 de lei și calitate premium pentru living și dormitor
Chillmas Deals 2025 pe eMAG: cele mai bune oferte pentru decorațiuni de Crăciun cu reduceri uriașe de până la 78%
Oana Ioniță, moment de sinceritate. Cine e bărbatul căsătorit din showbiz pe care îl admiră: „Îmi plac oamenii frumoși”
Mariana Moculescu, mesaj dur pentru Alexandra Velniciuc „Nu înțeleg cine stă în spatele acestor decizii” De ce nu a fost lăsată în primă instanță să intre la priveghi și cum a apărut apoi alături de Nidia UPDATE