Timpul dinaintea somnului, extrem de important pentru dezvoltarea relaţiei părinte – copil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timpul dinaintea somnului, extrem de preţios pentru dezvoltarea relaţiei părinte – copil

Încercarea de a adormi copilul poate fin una din cele mai dificile sarcini ale părinţilor, însă specialiştii susţin că timpul dinaintea somnului este extrem de preţios pentru dezvoltarea relaţiei părinte – copil.

Obţinerea copilului să urmeze un program constant înainte de somn este, fără îndoială, una dintre cele mai dificile sarcini ale părinţilor. Copiii cresc şi se schimbă, iar obiceiurile lor dinainte de somn se adaptează intereselor specific vârstei, scrie romper.com

Timpul dinaintea somnului este extrem de important pentru dezvoltarea relaţiei părinte – copil, spun specialiştii. Pentru a-ţi ajuta copilul să adopte o rutină sănătoasă înainte de somn, specialiştii recomandă câteva tehnici:

Stabiliţi împreună ce vreţi să faceţi înainte de culcare

Copiii pot ajuta la alegerea activităţilor dinainte de culcare. Fie că vreţi să citiţi, să povestiţi ce s-a întâmplat peste zi sau pur si simplu să vă ţineţi în braţe până cel mic adoarme, este important să decideţi împreună acest lucru.

Informaţia înseamnă putere

Părinţii trebuie să se asigure că ştiu de cât somn are nevoie copilul, în funcţie de vârsta lui. Un copil lipsit de somn poate avea probleme de temperament, devenind greu de controlat. Înarmaţi-vă cu informaţii despre cât de mult somn are nevoie de copilul şi lucrurile vor deveni mult mai uşor de controlat.

Încrederea în sine este vitală

Consolidarea încrederii este strategia-cheie pe care părinţii ar trebui să o folosească în creşterea copilului. Serile petrecute împreună sunt minunate, însă cei mici trebuie să fie învăţaţi că este în regulă să adormi singur, că trebuie să înveţe să funcţioneze autonom.

Timpul dinainte de culcare, perfect pentru descărcarea emoţiilor de peste zi

Când copiii au timp să se descarce de emoţiile acumulate peste zi,  somnul lor va avea o altă calitate.  Începeţi prin lectură,  muzică relaxantă, conectaţi-vă cu ei şi ajutaţi-i să înţeleagă experienţele de peste zi. Permiţându-le să-şi ia timpul de care au nevoie,  copiii fac cu greu faţă frustrărilor.  

Mai multe pentru tine:
Marcel Ciolacu îl susţine pe Klaus Iohannis pentru funcţia de secretar general NATO ca cetăţean. Nu ca premier, nici ca preşedinte PSD
Dieta celei mai în vârstă câștigătoare a unui concurs de Miss. Cum de arată atât de bine la 60 de ani | VIDEO
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Putin, probabil, nu a ordonat uciderea lui Navalnîi, au estimat serviciile secrete americane
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”
Apropiat al lui Geoană, despre declarațiile lui Ciolacu la adresa adjunctului NATO: „De ce să nu moară și capra vecinului”
O poveste extraordinară de viață din care avem toți de învățat. „Totul a început cu niște semințe. De bostan, cu sare”
Povestea Kibuțului, hub-ul gastronomic și cultural de la Gărâna. Un mic restaurant, în finala Destinației Anului 2024 FOTO